Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Ελλάδα-Τουρκία Μέρος 2

Όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο του Balkan Insight, με τίτλο Serbia Fears About-Turn in Greek Stance on Kosovo”, του Ιουλίου 2015, η Σερβία είναι εξαιρετικά ανήσυχη για τις δηλώσεις που έκανε για το Κόσοβο (Κοσυφοπέδιο) ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Για Κόσοβο βλέπε Χάρτη 1. Ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει την είσοδο του Κοσόβου στους διεθνείς οργανισμούς.

Εικόνα 1Αυτό οι Σέρβοι το εξέλαβαν, όπως κι εγώ άλλωστε, ως μία έμμεση αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Όπως θα διαβάσετε στο ίδιο άρθρο, μόνο 5 χώρες από τις 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος, παίρνοντας το μέρος της Σερβίας. Οι χώρες αυτές είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Ισπανία. Στον Χάρτη 2, βλέπετε με πράσινο τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο. Όπως βλέπετε η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, το Ιράν, η Βραζιλία και η Αργεντινή, μεταξύ άλλων, δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο. Είναι κυρίως οι χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.

Εικόνα 2Η Τουρκία και η Αλβανία ήταν φυσικά από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν το Κόσοβο, αφού ο πληθυσμός του Κοσόβου αποτελείται κατά 95% από Μουσουλμάνους. Όπως μάλιστα θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο της Al Monitor, με τίτλο “Erdogan: Kosovo Is Turkey”, του Οκτωβρίου 2013, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το Κόσοβο είναι Τουρκία και η Τουρκία είναι Κόσοβο. Το Κόσοβο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008, ενώ η Σερβία εξακολουθεί να το θεωρεί μία αυτόνομη επαρχία της Σερβίας, και να μην το αναγνωρίζει ως ανεξάρτητο κράτος. Οι Κοσοβάροι κατάφεραν να ανακηρύξουν την ανεξαρτησία τους το 2008, μετά από τον εμφύλιο στο Κόσοβο το 1999, και τον βομβαρδισμό της Σερβίας την ίδια χρονιά από το ΝΑΤΟ λόγω του Κοσόβου, και των διωγμών που έκαναν οι Σέρβοι εναντίον των Μουσουλμανικών πληθυσμών.

 Όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο του London School of Economics, με τίτλο “Bekim Collaku: Greece and Romania might soon recognise Kosovo”, του Μαρτίου 2015, ο Υπουργός του Κοσόβου Bekim Collaku, δήλωσε ότι πιστέυει ότι σύντομα η Ελλάδα και η Ρουμανία θα αναγνωρίσουν το Κόσοβο. Η Ρωσία από την άλλη πλευρά στηρίζει πλήρως την Σερβία στο θέμα του Κοσόβου, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο  Σερβικού τηλεοπτικού δικτύου Β92, με τίτλο “Serbia can count on Russia's "full support" over Kosovo”, του Μαΐου 2015. Όπως θα διαβάσετε στο άρθρο ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Alexander Lucashevich, ανέφερε ότι η Σερβία μπορεί να βασίζεται στην βοήθεια της Ρωσίας στο θέμα του Κοσόβου.

Πριν συνεχίσω να πω ότι τα παραπάνω δεν τα γράφω για την ουσία της επιλογής του Κοτζιά, αλλά για άλλο λόγο. Παρόλο που την Ελλάδα δεν την συμφέρει ένα ανεξάρτητο Κόσοβο, αφού εξυπηρετεί τις βασικές συμμαχίες στις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενδεχομένως η Ελλάδα να πρέπει όντως να αναγνωρίσει το Κόσοβο. Σίγουρα όμως ο Κοτζιάς δεν έκανε αυτή την μίνι, και από την πίσω πόρτα, αναγνώριση του Κοσόβου για να ευχαριστήσει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά για να ευχαριστήσει την Τουρκία και την Αλβανία.

Να αναφερθώ και σε ένα άλλο περιστατικό. Στην εικόνα 3 βλέπετε ένα τουιτάρισμα του Άδωνη Γεωργιάδη στις 16 Ιουλίου 2015, σχετικά με μία δήλωση που έκανε πάλι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά την διάρκεια μίας επίσκεψης του στην Αλβανία.

Εικόνα 3 Ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι Τσάμηδες μπορούν να προσφεύγουν στην Ελληνική δικαιοσύνη για τις διεκδικήσεις των περιουσιών που τυχόν θεωρούν ότι έχασαν στην Ελλάδα. Οι Τσάμηδες είναι Αλβανόφωνοι πληθυσμοί που ζούσαν στην Βόρεια Ελλάδα, και ισχυρίζονται ότι εκδιώχθηκαν από τους Ελληνικούς πληθυσμούς. Δεν γνωρίζω κατά πόσο έχουν δίκιο ή άδικο. Ενδεχομένως να έχουν και δίκιο. Το σίγουρο είναι ότι οι Αλβανοί Τσάμηδες έχουν εδαφικές διεκδικήσεις στην Βόρεια Ελλάδα.

Όπως μάλιστα θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο του Βήματος,  με τίτλο “Ποιοι ήταν οι Τσάμηδες”, του Δεκεμβρίου 2005, πάνω στο θέμα των Τσάμηδων πάτησε η Ιταλία το 1940 για να δικαιολογήσει την εισβολή της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Γεωργιάδη λοιπόν, όπως βλέπετε από το τουιτάρισμα του, η δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ αποτελεί έμμεση αναγνώριση των διεκδικήσεων των Τσάμηδων. Και νομίζω ότι έχει απόλυτο δίκιο ο Γεωργιάδης που την χαρακτηρίζει ως τέτοια. Είναι άλλη μία αναγνώριση από την πίσω πόρτα, με πολύ προσεκτικό και διπλωματικό τρόπο όμως. Να προσθέσω επίσης ότι όπως θα διαβάσετε στην 5η και 6η παράγραφο του ίδιου άρθρου του Βήματος, στον συμμοριτοπόλεμο οι Τσάμηδες πολεμούσαν στο πλευρό των Ελλήνων κομμουνιστών εναντίον του Ελληνικού Στρατού.

Να εξηγήσω τώρα τι θέλω να πω με τα παραπάνω. Λέω συνέχεια ότι αν η Ελλάδα βρεθεί απέναντι στην Τουρκία, εκτός ΕΕ, χρεοκοπημένη και αδύναμη, με τις αμυντικές δαπάνες της να έχουν καταρρεύσει, η μόνη της ελπίδα για να διατηρήσει ανέπαφα τα σύνορα της θα είναι να γίνει ένας δορυφόρος της ενεργειακής πολιτικής της Τουρκίας. Αυτή θα είναι η μόνη επιλογή που θα έχει κάποιες πιθανότητες να διατηρήσει ανέπαφα τα σημερινά Ελληνικά σύνορα. Χωρίς φυσικά να είναι δεδομένο ότι αυτό θα συμβεί. Αλλά αυτή η επιλογή θα δίνει όντως μία πιθανότητα. Γιατί είναι δεδομένο ότι η Ρωσία δεν θα μπορούσε να προστατεύσει τα σύνορα μίας χρεοκοπημένης Ελλάδας εκτός ΕΕ. Βλέπε “Νέα Προβλήματα στις Σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας”

Το σίγουρο είναι ότι την επομένη μίας εξόδου από την ΕΕ η Ελλάδα θα πρέπει να επανατοποθετηθεί γεωπολιτικά, και να συνταχθεί στο πλευρό μίας εκ των δύο μεγάλων δυνάμεων που συγκρούονται στα Βαλκάνια, της Ρωσίας και της Τουρκίας. Για τον ενεργειακό πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας στα Βαλκάνια βλέπε “Η Γεωπολιτική των Αγωγών South και Turk Streamhttp://tinyurl.com/qeoprzo .

Στο πως θα επανατοποθετηθεί γεωπολιτικά η Ελλάδα την επομένη μίας εξόδου από την ΕΕ, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι δύο παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οι κομμουνιστές και οι εθνικοσοσιαλιστές, είτε βρίσκονται σε πιο σκληρούς είτε σε πιο ήπιους πολιτικούς σχηματισμούς. Την περίοδο που διανύουμε δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις σβάστικες από τα σφυροδρέπανα. Έχουν μπλέξει τα μπούτια τους σε ένα remake της Συμφωνίας Μολότοφ-Ρίμπεντροπ Pact του 1939. Όσοι όμως νομίζουν ότι η συμμαχία ανάμεσα στις σβάστικες και στα σφυροδρέπανα είναι μία συμμαχία μπετόν αρμέ ίσως και να κάνουν και λάθος. Ίσως και να μην κάνουν λάθος. Δεν ξέρω. Θα το δείξει η Ιστορία.

Αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι αυτό που φέρνει κοντά τους κομμουνιστές και τους ναζί είναι το μένος τους για την ΕΕ, που πλέον θίγει κατάφωρα τα συμφέροντα τους. Αν όμως ξεμπερδέψουν με την ΕΕ, και η ΕΕ σταματήσει πλέον να ασχολείται μαζί μας, όταν πλέον θα έχουν καταφέρει να κρατήσουν τους τομείς της ενέργειας και των τραπεζών υπό κρατικό έλεγχο, και τα όποια άλλα παραμάγαζα έχουν στο Ελληνικό δημόσιο, θα πρέπει και οι μεν και οι δε να επανατοποθετηθούν γεωπολιτικά. Η μία επιλογή θα είναι η Τουρκία, και η άλλη επιλογή θα είναι η Ρωσία. Θα μπορέσουν να συμφωνήσουν ή θα συρθούν σε έναν εμφύλιο πόλεμο? Είναι δεδομένο ότι και οι μεν και οι δε συνεργάζονται οικονομικά και με την Ρωσία και με το Κατάρ, που είναι ο βασικός σύμμαχος της Τουρκίας.

Έχω όμως την εντύπωση ότι οι εθνικοσοσιαλιστές έχουν μία προτίμηση προς την Ρωσία, και οι κομμουνιστές μία προτίμηση την Τουρκία. Αλλά και τους εθνικοσοσιαλιστές ποτέ δεν θα τους ακούσετε να μιλάνε εναντίον του Κατάρ, που είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Ρωσίας στις αγορές φυσικού αερίου, και μία από τις χώρες που χρηματοδοτούν αριστερά Ευρωπαϊκά κόμματα προκειμένου να προωθούν την “αθόρυβη Τζιχάντ”,  την διάδοση δηλαδή του Ισλαμισμού στην Ευρώπη με ειρηνικά μέσα. Ούτε όμως και τους κομμουνιστές θα τους ακούσετε ποτέ να μιλάνε εναντίον της Ρωσίας.

Το να γίνει η Ελλάδα δορυφόρος της Τουρκίας θα φαντάζει ως η πιο ασφαλής γεωπολιτική επιλογή. Γιατί όπως είπα, αν η Ελλάδα ταυτιστεί απόλυτα με την Τουρκική ενεργειακή πολιτική, υπάρχει η πιθανότητα η Τουρκία να μην διεκδικήσει εδάφη από την απομονωμένη και χρεοκοπημένη Ελλάδα. Το τι θα κάνει η Τουρκία σε μία τέτοια περίπτωση νομίζω ότι δεν το γνωρίζει σήμερα ούτε η ίδια η Τουρκία. Πιστεύω ότι θα εξαρτηθεί από τους τότε γεωπολιτικούς συσχετισμούς, από το κόστος του πολέμου, και από το όφελος της ειρήνης.

Αν η Ελλάδα γινόταν δορυφόρος της ενεργειακής πολιτικής της Ρωσίας, μετά από μία έξοδο από την ΕΕ,  νομίζω ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Τουρκία θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία, και όπως έχω ξαναπεί, στην περιοχή των Νοτίων Βαλκανίων το πάνω χέρι το έχουν η Τουρκία και η Αλβανία.

Από την άλλη πλευρά κανείς μας δεν θα ήθελε να γίνει η Ελλάδα δορυφόρος της Τουρκίας. Κανείς δεν θα ήθελε να γίνει η Ελλάδα το “πουτανάκι” της Τουρκίας. Εκτός από τους κομμουνιστές που δεν πιστεύουν στην ιδέα του έθνους αλλά της κοινωνικής τάξης, και τέτοια προβλήματα δεν έχουν. Το σίγουρο είναι ότι αυτοί που συνεργάζονται με την Ρωσία θα μπορούσαν να πλασάρουν πιο εύκολα την γεωπολιτική ευθυγράμμιση με την Ρωσία, ως μία λύση πιο πατριωτική, κουνώντας Ελληνικές σημαίες κτλ.

Το όλο θέμα στην πραγματικότητα καμία σχέση δεν θα είχε με τον πατριωτισμό, γιατί καμία σχέση με τον πατριωτισμό δεν μπορεί να έχει κάποιος που οδηγεί την Ελλάδα χρεοκοπημένη εκτός ΕΕ, απέναντι σε μία πανίσχυρη Τουρκία, είτε αυτός είναι κομμουνιστής, είτε είναι εθνικοσοσιαλιστής. Θεωρώ όμως ότι αν τελικά προδοθεί η Ελλάδα, και βρεθεί χρεοκοπημένη απέναντι στην Τουρκία, η πιο ασφαλής επιλογή θα είναι αυτή που προωθούν οι κομμουνιστές, να γίνει δηλαδή η Ελλάδα δορυφόρος της ενεργειακής πολιτικής της Τουρκίας. Να γίνει η Ελλάδα το πουτανάκι της Τουρκίας. Μπορεί να ακούγεται υποτιμητικό αυτό που λέω, αλλά είναι η αλήθεια.

Και βλέπετε ότι ήδη οι κομμουνιστές προσπαθούν να καλοπιάσουν την Τουρκία και την Αλβανία. Γι’αυτό και ανέφερα τα παραπάνω περιστατικά του Νίκου Κοτζιά. Έτσι ώστε αν η σύγκρουση τους με την ΕΕ οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ΕΕ, να είναι όλα έτοιμα για να γίνει η Ελλάδα δορυφόρος της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή, με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ γεμίζουν την Ελλάδα με Μουσουλμάνους. Σε περίπτωση κάποιου εμφυλίου στο μέλλον όλοι οι λαθρομετανάστες θα είναι στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλωστε και μελλοντικοί ψηφοφόροι των αριστερών κομμάτων όλοι αυτοί. Με τον νέο νόμο για την ιθαγένεια που ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Πασόκ και το Ποτάμι, θα είναι πολύ εύκολο για τους μετανάστες να παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα και να αλλοιώνουν το εκλογικό σώμα.

Από την άλλη πλευρά οι κομμουνιστές αναφέρουν κάθε δυο λέξεις τον αγωγό Turk Stream, ως μία δήθεν φιλορωσική πολιτική. Ο αγωγός Turk Stream όμως είναι κάτι που δεν ανησυχεί καθόλου την Τουρκία, γιατί αν ποτέ φτάσει στην Ελλάδα, θα φτάσει επειδή θα τον έχει εγκρίνει ο Ερντογάν. Αν η Τουρκία δεν εγκρίνει τον Turk Stream, o Turk Stream δεν θα φτάσει ποτέ στην Ελλάδα. Η συνεχής αναφορά όμως στον Turk Stream ρίχνει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων, κάτι που επιθυμούν και οι κομμουνιστές και οι εθνικοσοσιαλιστές. Γιατί δεν μπορείς να πεις στους Έλληνες ότι εκτός ΕΕ η Ελλάδα θα γίνει το πουτανάκι της Τουρκίας. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που θα τους άρεσε κάτι τέτοιο. Ακόμη και σε πολλούς αριστερούς δεν θα άρεσε κάτι τέτοιο.

Στο μεταξύ και οι κομμουνιστές και οι εθνικοσοσιαλιστές διαδίδουν ήδη ότι ο Βαρουφάκης είναι πράκτορας των ΗΠΑ, ότι είναι συνεργάτης του Σόρος, και ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί τους Αλβανούς εθνικιστές. Ώστε αν χτύπα ξύλο γίνει το κακό, να το φορτώσουν στον Βαρουφκάκη και στις ΗΠΑ. Ο Βαρουφάκης, μέχρι τα μπούνια μέσα στο κόλπο, σπεύδει να φωτογραφίζεται και να αγκαλιάζεται με τον Σόρος δημοσίως. Αν όμως όπως είπα τα σφυροδρέπανα και οι σβάστικες ξεμπερδέψουν με την ΕΕ, θα καταφέρουν να συναποφασίσουν την επόμενη μέρα ποιος θα είναι ο γεωπολιτικός προσανατολισμός της Ελλάδας? Ή θα αρχίσουν να σκοτώνονται μεταξύ τους?

Πριν λίγο καιρό πίστευα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να συνεργαστούν αυτοί οι δύο εκτός ΕΕ. Πίστευα ότι η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με την Ρωσία είναι μία περιορισμένου εύρους συμμαχία, γιατί πίστευα ότι ο μικρός Καταροσύριζα είχε απλά μετατραπεί σε μεγάλο Καταροσύριζα, και ότι η συμμαχία του με την Ρωσία είναι μία περιορισμένου εύρους συμμαχία με την Ρωσία στην Ευρώπη, εναντίον της ΕΕ και των ΗΠΑ στο θέμα της Ουκρανίας, αφού το Κατάρ πουλάει ελάχιστο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ευρώπη, και η Τουρκία στο θέμα της Ουκρανίας στηρίζει την Ρωσία. Η Τουρκία στηρίζει την Ρωσία στην Ουκρανία ως αντάλλαγμα στις εκπτώσεις που η Ρωσία παρέχει στην Τουρκία στις τιμές του φυσικού αερίου, αφού η Ουκρανία δεν είναι σημαντική για την ενεργειακή πολιτική της Τουρκίας.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που έλεγα δείχνει να επαληθεύεται. Βλέπε το “Μία Γεωπολιτική και Οικονομική Ανάλυση της Στροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την Ρωσία”, που είχα ανεβάσει τον Φεβρουάριο του 2015, μερικές μέρες μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Από την άλλη πλευρά βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να υιοθετεί εν μέρει τον νέο εθνικισμό που λανσάρουν οι Πούτιν και Ντούγκιν. Όσο η Ρωσία, ως Σοβιετική Ένωση, είχε στην κατοχή της τις πλούσιες σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο χώρες της Κασπίας Θάλασσας, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Καζακστάν, η Ρωσία ουσιαστικά ποινικοποιούσε την θρησκεία, ώστε να μην έχουν πάτημα οι Τούρκοι, οι Άραβες και οι Πέρσες σε αυτές τις περιοχές, που αποτελούνται στην συντριπτική του πλειοψηφία από Μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Αυτό το μοντέλο ακολουθούσαν και οι Έλληνες κομμουνιστές, που απέρριπταν την Ελληνική σημαία και τον Χριστιανισμό, αφού επιθυμούσαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία Ρωσική επαρχία.

Σήμερα όμως η Ρωσία έχει χάσει πλέον το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν και το Καζακστάν, και ο Πούτιν έχει γυρίσει σε εθνικοσοσιαλιστικό το Ρωσικό μοντέλο, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τον Χριστιανισμό και τον Πανσλαβισμό για να προωθήσει την Ρωσική ενεργειακή πολιτική στην Ανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια. Και βλέπουμε ότι και οι Έλληνες κομμουνιστές ανταποκρίνονται σε αυτό το κάλεσμα του Πούτιν. Βλέπουμε ανθρώπους που έκαιγαν την Ελληνική σημαία και κατουρούσαν μέσα στις εκκλησίες, να μιλάνε για “πατρίδα”, να κάνουν τον σταυρό τους, και να πηγαίνουν και στην εκκλησία άμα λάχει. Ακόμη και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήγαν στην εκκλησία. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα πήγε και στα Θεοφάνεια πριν τις εκλογές. Ενώ ο μικρός Τουρκοσύριζα του 3% εκπροσωπούσε τον αναρχικό χώρο, που είναι ο χώρος που καίει τις Ελληνικές σημαίες στους δρόμους, και βάφει τα αγάλματα των Ελλήνων αγωνιστών.

Πιο πιθανό όμως είναι ότι οι κομμουνιστές κουνάνε τις Ελληνικές σημαίες και πάνε πλέον και εκκλησία για να ανεβάσουν την δημοτικότητα τους εντός Ελλάδας, παρά για να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Πούτιν και Ντούγκιν, αφού όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει την πιο σίγουρη λύση της Τουρκίας, αν τελικά βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ.

Σίγουρα όμως την επομένη της εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ, πέρα από τα εξωτερικά θέματα, θα υπάρχουν και πολλά εσωτερικά θέματα. Θα υπάρχουν αυτοί που θα θέλουν η Ελλάδα να γίνει δορυφόρος της Ρωσίας, και θα υπάρχουν και αυτοί που θα θέλουν η Ελλάδα να γίνει δορυφόρος της Τουρκίας. Και οι δύο θα έχουν επιχειρήματα, και κυρίως συμφέροντα. Μέσα σε όλους αυτούς θα υπάρχουμε και όλοι εμείς, που δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από την ΕΕ, που δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει μία τριτοκοσμική χώρα, που δεν πιστεύουμε ότοι η Ελλάδα πρέπει να γίνει το πουτανάκι της Τουρκίας, προκειμένου να διατηρήσει η πολιτική μας νομενκλατούρα τον έλεγχο των τομέων ενέργειας και τραπεζών, ή των όποιων άλλων παραμάγαζων διαθέτει στο Ελληνικό δημόσιο.

Θα υπάρχουν την επομένη μίας εξόδου από την ΕΕ τρεις πιθανοί στρατοί. Οι ρωσόφιλοι, οι τουρκόφιλοι, και οι Ευρωπαίοι. Πολύ εύκολο να γίνουμε Συρία και Ιράκ. Το πιο δυσάρεστο όμως είναι ότι οι κνίτες των ΜΜΕ έχουν πείσει τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι ο Τσίπρας. Ο Τσίπρας, που μέχρι το 2012 εκπροσωπούσε αυτούς που έκαιγαν την Ελληνική σημαία. Και εμείς, οι πραγματικοί Έλληνες πατριώτες, που με ηθικό πήγαμε στον στρατό, και με ηθικό θα υπερασπιστούμε την Ελλάδα αν χρειαστεί, θεωρούμαστε προδότες. Και γι’αυτό επιμένω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα τυχάρπαστο κόμμα που έφτιαξαν πρώην κομμουνιστές. Η δύναμη της αριστεράς είναι το ΚΚΕ, αφού μέσα από την ΚΝΕ περνάνε όλα τα μελλοντικά ηγετικά στελέχη όλων των αριστερών και κεντροαριστερών κομμάτων.

Από την ΚΝΕ περνάνε όλοι οι δημοσιογράφοι πριν πάνε στην ΕΡΤ. Είναι η ΚΝΕ και η ΕΡΤ που έχουν συντρίψει τόσο πολύ την σκέψη των Ελλήνων, ώστε εμείς, που θέλουμε την Ελλάδα ισχυρή εντός ΕΕ, να θεωρούμαστε προδότες, και όλοι αυτοί που μέχρι εχθές έκαιγαν την Ελληνική σημαία να θεωρούνται πατριώτες.

Βλέπε επίσης “Ο Φιλορώσος Ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου”

Βλέπε και Ελλάδα-Τουρκία Μέρος 1ο

1) Για το άρθρο του Balkan Insight και τις ανησυχίες των Σέρβων για την Ελληνική εξωτερική πολιτική βλέπε:
“Serbia Fears About-Turn in Greek Stance on Kosovo”, του Ιουλίου 2015

Για το άρθρο του London School of Economics βλέπε:
2) “Bekim Collaku: Greece and Romania might soon recognise Kosovo”, του Μαρτίου 2015

Για το άρθρο του Βήματος βλέπε:
3) “Ποιοι ήταν οι Τσάμηδες”, του Δεκεμβρίου 2005

Για το άρθρο της Al Monitor για τον Erdogan και το Κόσοβο βλέπε
4) “Erdogan: Kosovo Is Turkey”, του Οκτωβρίου 2013


Για το άρθρο του B92 και την στήριξη της Ρωσίας στην Σερβία στο θέμα του Κοσόβου βλέπε:
5) “Serbia can count on Russia's "full support" over Kosovo”, του Μαίου 2015Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου