Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Ο Εγκλωβισμός της ΝΔ στην Διαφωνία Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου

Συμφώνησαν λέει η Ελλάδα και η Ρωσία εχθές για την κατασκευή του Ελληνικού τμήματος του Ρωσικού αγωγού Turk Stream, όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο από το Βήμα, με τίτλο “Ελλάδα-Ρωσία- Συμφώνησαν στην Υλοποίηση του Αγωγού Αερίου”, της 19ς Ιουνίου 2015.Ενώ όπως έχω πει πολλές φορές οι Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν φόρα παρτίδα ότι ο Turk Stream (Ρωσία-Τουρκία-Ελλάδα-Σκόπια-Σερβία-Ουγγαρία), θα κατασκευαστεί μόνο αν διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Southern Energy Corridor (Αζερμπαϊτζάν-Γεωργία-Τουρκία-Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία), που όπως δηλώνουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι είναι ο βασικός γεωπολιτικός στόχος της Τουρκίας.

Επομένως η συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας δεν έχει καμία αξία ως προς την κατασκευή του Turk Stream, αφού η κατασκευή αυτού του αγωγού εξαρτάται από την Τουρκία, που ξεκάθαρα δηλώνει ότι προτεραιότητα της είναι ο Southern Energy Corridor. Η μόνη αξία που έχει η συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας είναι ως προς την δυνατότητα της Ελλάδας να μπλοκάρει το τμήμα του Southern Energy Corridor που θα ενώσει την Ελλάδα με την Ιταλία, τον αγωγό Trans-Adriatic Pipeline (ΤΑP). Ήδη ο Λαφαζάνης απειλεί ότι θα πάει την συμφωνία που υπέγραψε ο Σαμαράς με τους Αζέρους για τον TAP στα διεθνή δικαστήρια.

Για να μην πούνε όμως οι κνίτες των ΜΜΕ ότι η Ελλάδα απειλεί να μπλοκάρει τον ενεργειακό διάδρομο που προωθούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Τουρκία, και που ισοδυναμεί με αυτοκτονία, το παρουσιάζουν σαν μία απλή συμφωνία για τον Turk Stream. Ενώ ταυτόχρονα ο Καμμένος πηγαίνει στις ΗΠΑ και δηλώνει στα κανάλια ότι θέλει να δώσει το Αιγαίο στις ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς να σκάνε στα γέλια, τα κανάλια να χαλάνε τον κόσμο με την επίσκεψη Τσίπρα στο Τέξας, και τα κολλητηλίκια του Βαρουφάκη με τον Τζορτζ Σόρος. Για τον Βαρουφάκη δεν λέω ότι δεν έχει όντως κολλητηλίτικα με τον Τζορτζ Σόρος. Οι δηλώσεις που κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ανεβοκατεβάζουν τα χρηματιστηρία είναι θησαυρός για παίκτες των χρηματιστηρίων, όπως είναι ο Τζορτζ Σόρος.

Δεν αμφισβητώ δηλαδή την σχέση του Βαρουφάκη με τον Σόρος και τον κάθε Σόρος. Άλλωστε ο Σόρος δεν είναι οι ΗΠΑ, αλλά ένας επενδυτής. Επισημαίνω τον λόγο που ο Βαρουφάκης πάει και αγκαλιάζει και ποζάρει δίπλα στον Σόρος, επισημαίνω τον λόγο που ο Τσίπρας πάει στο Τέξας, επισημαίνω τον λόγο που ο Καμμένος πάει στις ΗΠΑ και δηλώνει στα ΜΜΕ ότι θέλει να παραχωρήσει το Αιγαίο στις ΗΠΑ. Ο λόγος είναι ότι αν προκληθεί μία μεγάλη καταστροφή, όλοι αυτοί θα πρέπει να χαρακτηριστούν πράκτορες των ΗΠΑ, και να φορτωθούν στις ΗΠΑ, όπως έχει γίνει στο παρελθόν με τους Συνταγματάρχες της επταετίας και με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ΝΔ όπως βλέπετε δεν τα επισημαίνει αυτά. Αντιθέτως παίζει και αυτή το παιχνίδι, παρόλο που προειδοποιεί ότι υπάρχουν μεγάλοι εθνικοί κίνδυνοι, και τα στελέχη της δηλώνουν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συγκρουστεί με την ΕΕ. Ο λόγος που η ΝΔ δεν μιλάει για τα ενεργειακά είναι ότι βρίσκεται ακόμη εγκλωβισμένη στην διαμάχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου της δεκαετίας του 70. Την δεκαετία του 70 οι εθνικοσοσιαλιστές επιθυμούσαν την στροφή της Ελλάδας προς την Ρωσία, αλλά επιθυμούσαν και τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της. Οι κομμουνιστές αντιθέτως επιθυμούσαν την στροφή της Ελλάδας προς την Ρωσία, αλλά και την μετατροπή της σε μία χώρα όπως ήταν οι σύμμαχοι της Ρωσίας στην Μεσόγειο πχ την Λιβύη του Καντάφι και την Συρία του Άσαντ. Του πατέρα του σημερνιού Άσαντ. Τελικά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβγαλε την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ το 1974, αλλά την έβαλε με τα χίλια ζόρια στην ΕΟΚ, εν μέσω σφοδρών επιθέσεων από τους κομμουνιστές. Ο διάδοχος του Καραμανλή, ο Ράλλης, ξαναέβαλε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ το 1980. Λόγω των Ευρωπαϊκών πακέτων που ακολούθησαν, οι κομμουνιστές δεν άλλαξαν τον προσανατολισμό της Ελλάδας, παρά την σκληρή αντιαμερικανική προπαγάνδα που ακολούθησαν οι κνίτες των ΜΜΕ όλες τις επόμενες δεκαετίες.

Η ΝΔ ακόμη και σήμερα παραμένει εγκλωβισμένη στην διαφωνία Κ. Καραμανλή και Α. Παπανδρέου, και αυτός είναι ο λόγος που δεν προειδοποιεί τον Ελληνικό λαό για τα ενεργειακά και τους κινδύνους που υπάρχουν. Γιατί αν το κάνει αυτό, θα πρέπει να πει πράγματα που δεν συμφέρουν την Ρωσία. Η ΝΔ αντί να εξελιχθεί σε μία φιλοευρωπαϊκή και νατοϊκή πολιτική δύναμη εξακολουθεί να παίζει το παιχνίδι Καραμανλή-Παπανδρέου της δεκαετίας του 70, όπου η μόνη της διαφορά με τους κομμουνιστές είναι η πορεία της χώρας στην Ευρώπη. Που σημαίνει αναγκαστικά και αποδοχή του Southern Energy Corridor, αφού αυτό το δίκτυο προωθεί η ΕΕ. Γι’αυτό συμφώνησε η ΝΔ στον αγωγό TAP.

Με το να μιλάει όμως η ΝΔ γενικά και αόριστα για “εθνικούς κινδύνους” δεν γίνεται τίποτα. Πως θα κατανοήσει ο κόσμος τους εθνικούς κινδύνους αν δεν έχει ιδέα για τα ενεργειακά? Αν δεν γνωρίζει κάποιος το ενεργειακό παιχνίδι δεν μπορεί να καταλάβει τι κάνουν οι προδότες οι κομμουνιστές σήμερα, και αύριο θα τους πιστέψει με μεγάλη άνεση όταν θα του πούνε ότι ο Τσίπρας, ο Καμμένος και ο Βαρουφάκης ήταν πράκτορες των ΗΠΑ. Άλλωστε και ο Τσίπρας και ο Καμμένος και ο Βαρουφάκης γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε περίπτωση απώλειας Ελληνικών εδαφών θα πρέπει να φορτωθούν στις ΗΠΑ. Θέλω να πω ότι αυτό το παιχνίδι παίζεται εν γνώση τους, γι’αυτό ποζάρουν και στις κάμερες για να το ενισχύσουν. Προσπαθούν να εφαρμόσουν το 2015 τις τακτικές που εφάρμοζαν τις δεκαετίες του 70, του 80 και του 90. Ε όχι ρε φίλε, δεν θα τους περάσει! Για την ακρίβεια δεν θα τους περάσει αν εσείς ενημερώσετε τους φίλους σας, και αυτοί τους φίλους τους. Γιατί όπως καταλαβαίνετε όταν τα λέω αυτά εγώ, που θεωρούμαι ένας γραφικός του Facebook, δεν έχουν και μεγάλη απήχηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου