Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Άδωνις για Podemos και Ciudadanos

Άδωνις :

“Ασχολείστε συνέχεια με τους Ποδέμος, αλλά στις εκλογές το Ciudadanos (οι Πολίτες), το κόμμα που είναι φουλ υπέρ των αγορών και των μεταρρυθμίσεων ξεπερνάει τους Podemos. Τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει στην Ελλάδα, και ίσως ήρθε η ώρα να το δημιουργήσουμε”.
Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Και για όποιον δεν κατάλαβε, ο Γεωργιάδης εννοεί ότι αν συνεχιστεί η πίεση στο εσωτερικό του κόμματος ίσως θα πρέπει να διαχωριστεί το ήπιο εθνικοσοσιαλιστιό τμήμα της ΝΔ (λαϊκή δεξιά) από το φιλελεύθερο τμήμα της. Και η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ ανήκει δικαιωματικά στην λαϊκή δεξιά, αφού αυτό είναι το κόμμα που οραματίστηκε ο εθνικοσοσιαλιστής και σοσιαλμανής ιδρυτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Και εδώ που τα λέμε είναι και κάπως περίεργο να βρίσκονται στο ίδιο κόμμα ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο “κόκκινος” Πάνος, όπως τον αποκαλούν, που είναι από τους γνησιότερους εκφραστές αυτού που αποκαλούμε Καραμανλική δεξιά. Το μόνο που ενώνει αυτούς τους δύο πολιτικούς, αλλά και πολλές άλλες δυάδες στο εσωτερικό της ΝΔ, είναι το όραμα του εθνικοσοσιαλιστή και σοσιαλμανή Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Γιατί ναι μεν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επιθυμούσε ένα σοσιαλιστικό οικονομικό μοντέλο, ένα όραμα που υπηρέτησε με πλήθος κρατικοποιήσεων, και μία στροφή προς την Ρωσία, ένα όραμα που υπηρέτησε με την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ το 1974, αλλά ταυτόχρονα επιθυμούσε και την πορεία της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν κάτι ενώνει τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον Άδωνη Γεωργιάδη, και πολλές άλλες δυάδες εντός της ΝΔ, είναι αυτό το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.  Δεν εννοώ φυσικά ότι πρέπει να διασπαστεί η ΝΔ. Αλλά όταν λέει ο Άδωνης ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Ciudadanos, και ότι ίσως πρέπει να τους δημιουργήσουμε, είναι ξεκάθαρο ότι δεν πιστεύει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιχειρηθεί μαζί με τον Παναγιωτόπουλο και κάποιους άλλους της ΝΔ.

Σημείωση: Την Ελλάδα ξαναέβαλε στο ΝΑΤΟ ο Ράλλης το 1980 εν μέσω πολύ σκληρής κριτικής από την αριστερά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου