Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης-Τσίπρας

Σκεφτείτε πόσο στραβωμένος είναι ο Βαρουφάκης με τον Τσίπρα, ή με κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ τέλος πάντων, ώστε αποκάλεσε “Τρόικα” την Τρόικα, και όχι θεσμούς. Γιατί ο Βαρουφάκης είναι ο γιος του διευθυντή της Χαλυβουργικής, της βιομηχανίας του Αγγελόπουλου, και είναι τελείως άλλο ανέκδοτο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ναι μεν ο πατέρας του είναι κομμουνιστής που είχε μάλιστα κυνηγηθεί από τους εθνικοσοσιαλιστές, και είχε μάλιστα περάσει και από τα ξερονήσια, αλλά ο υιός Βαρουφάκης δεν ήταν ποτέ μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού (ΣΥΡΙΖΑ).

Είναι επομένως ξένο σώμα, συνεργάτης ας πούμε του ΣΥΡΙΖΑ, και φαντάζομαι εκπροσωπεί τους μεγάλους επιχειρηματίες που κάνουν εξαγωγές και θέλουν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε να πληρώνουν τους εργαζομένους σε υποτιμημένες δραχμές, και να πουλάνε στο εξωτερικό σε σκληρό ευρώ.

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία άλλη ιστορία. Είναι μέσα ο Μητρόπουλος, ο Κατρούγκαλος, και οι άλλοι εργατολόγοι και συνταγματολόγοι, που είναι οι βιομήχανοι των νόμων. Αυτοί θίγονται από την απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας που ζητάνε οι Ευρωπαίοι, γιατί χάνουν την βιομηχανία τους. Αυτοί βγάζουν τους νόμους, τους αλλάζουν συνεχώς, κάνουν σεμινάρια, αναλαμβάνουν εργολαβικά δουλειές από άλλους δικηγόρους της επαρχίας κτλ. Βιομηχανία νόμων υπάρχει και στο φορολογικό δίκαιο και παντού. Η βιομηχανία των νόμων είναι η πιο επιτυχημένη Ελληνική βιομηχανία.

Από την άλλη υπάρχουν οι Λαφαζάνηδες που προσπαθούν να σταματήσουν τις αποκρατικοποιήσεις, και να αντικαταστήσουν τα έσοδα που έχουν προβλεφθεί από αποκρατικοποιήσεις με έσοδα από φόρους. Από την άλλη υπάρχουν οι συνδικαλιστές που προσπαθούν να εμποδίσουν την κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου, που αν την καταφέρουν τελικά θα πρέπει να πληρώσουμε 2 δις επιπλέον σε φόρους.

Υπάρχουν αυτοί που ενδιαφέρονται να μην χάσει το δημόσιο τον έλεγχο των τραπεζών. Αυτοί θέλουν είτε να μείνουν οι τράπεζες στον έλεγχο του δημοσίου, είτε να τις πάρει κάποιος Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος να αναγνωρίζει το πολιτικό σύστημα ως συνέταιρο, και να δέχεται τις υποδείξεις του για ένα μέρος των χρηματοδοτήσεων.

Υπάρχει ο Καμμένος, που θέλει να κάνει την Βόρεια Ελλάδα Κούγκι, ώστε να μην περάσει ο Southern Energy Corridor που προωθεί η ΕΕ και οι ΗΠΑ.

Τόσο μεγάλες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους να συνεννοηθούν τα μέλη αυτού του τσίρκου, ώστε έφτασε ο φουκαράς ο Βαρουφάκης να αποκαλεί “Τρόικα” την Τρόικα.

Δεν θεωρώ άλλωστε τυχαίο ότι ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει το Eurogroup. Ποιον απειλούσε? Τους Ευρωπαίους? Τον ΣΥΡΙΖΑ απειλούσε, γιατί τον Σύριζα συμφέρει να είναι μυστικές οι διαπραγματεύσεις, ώστε να μην ξέρει ο κόσμος τι πραγματικά ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’αυτό πετάχτηκαν αμέσως οι Ευρωπαίοι, μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη, και είπαν να γίνει μία συζήτηση για την διαπραγμάτευση με την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Και μακάρι να γινόταν αυτό. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το τελευταίο χαρτί των Ευρωπαίων, πιστεύω και το δυνατότερο. Απλά αν ζητήσουν ανοιχτές διαπραγματεύσεις θα πάνε σε σύγκρουση με την Ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και αν αυτή αποτελείται από την ΝΔ και το Πασόκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου