Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Τσίπρας vs Σαμαράς για Αποκρατικοποιήσεις

Έλεγα τις προάλλες ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις έχει συμφωνηθεί να πάνε στην αποπληρωμή του Ελληνικού δημοσίου χρέους, και ότι το βασικότερο σημείο της διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντικατάσταση των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις με επιπλέον έσοδα από φόρους, ώστε και να πάρουν οι Ευρωπαίοι κάποια χρήματα, και να μην προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Το παρακάτω βιντεάκι είναι πολύ εύγλωττο. Στην δήλωση του Τσίπρα ότι επέρχεται συμφωνία, ο Χατζηνικολάου ρωτάει “τι θα γίνει με τις αποκρατικοποιήσεις”? Γιατί ο Χατζηνικολάου μπορεί να λέει άλλα στα δελτία, αλλά ξέρει πολύ καλά ποιες είναι οι πραγματικά κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας απαντάει ότι μπορεί να βρεθεί μία λύση, γιατί το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι για τους Ευρωπαίους ιδεολογικό θέμα, αλλά οικονομικό.


Δεν το λέει άμεσα, αλλά υποννοεί ότι αν βρεθούν άλλα έσοδα, ικανά να αντικαταστήσουν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, οι Ευρωπαίοι ενδεχομένως να μην επιμείνουν στις αποκρατικοποιήσεις. Τα έλεγα με περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω κείμενο, αλλά το βιντεάκι είναι πολύ πιο εύγλωττο. Στο ίδιο βιντεάκι θα δείτε και τον Σαμαρά, ο οποίος πέρασε τον νόμο για την αποκρατικοποίηση της μικρής ΔΕΗ το δεύτερο εξάμηνο του 2014, να μιλάει υπέρ της αποκρατικοποιήσης της ΔΕΗ.

Το βιντεάκι είναι πολύ χρήσιμο και πρέπει να το δείχνετε στους αριστερούς παπαγάλους που κυκλοφορούν στα δήθεν φιλελεύθερα κομματίδια πχ Δράση, ΔΗΞΑ, Ποτάμι κτλ, αλλά και για να καταλαβαίνετε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν τον Σαμαρά ακροδεξιό, ενώ αγάπησαν ξαφνικά τους Κατρούγκαλους της ΝΔ (τα Παυλοπολοειδή). Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου