Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Τα Οφέλη Ενός Grexit για την Ελλάδα

1-Δεν θα ιδιωτικοποιηθεί ένα κομμάτι της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
2-Δεν θα δημιουργηθεί στην Βόρεια Ελλάδα ο Αζέρικος αγωγός TAP που πλήττει τα συμφέροντα της Gazprom στην Ευρώπη.
3- Δεν θα δημιουργηθούν ανεξάρτητες δικαστικές και φορολογικές αρχές όπως προέβλεπαν τα μνημόνια, και το δικαστικό και φοροελεγκτικό μας σύστημα θα ελέγχεται από την πολιτική μας νομενκλατούρα.
4- Οι τράπεζες, τις μετοχές των οποίων αυτή τη στιγμή έχει το κράτος, θα μείνουν στον έλεγχο της πολιτικής μας νομενκλατούρας.
5-Οι λιγοστές Ελληνικές βιομηχανίες, όπως η Χαλυβουργική, στην οποία πρόεδρος είναι ο πατέρας του Βαρουφάκη, θα πληρώνουν τους μισθούς σε υποτιμημένες δραχμές. Επομένως οι νέοι πραγματικοί μισθοί θα αποτελούν ένα κλάσμα των σημερινών μισθών που πληρώνονται σε σκληρό ευρώ.

Αξία των παραπάνω? Ανεκτίμητη. Λες μα είναι δυνατόν να μας βγάλουν από το Ευρώ και την ΕΕ? Δεν θα τρομάξουν μπροστά στις συνέπειες? Το ότι έχουν υπουργό οικονομικών τον Βαρουφάκη, που υποστήριζε και προεκλογικά την χρεοκοπία, και ταυτόχρονα έχουν αρχίσει να τον φορτώνουν στον Σόρος, δείχνει ότι το σενάριο του Grexit παίζει πολύ έντονα, και ότι ο Βαρουφάκης θα είναι ο ήρωας που θα θυσιαστεί για να σωθεί η πολιτική μας νομενκλατούρα. Με το αζημίωτο βέβαια.

Θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο από την σελίδα της Gazprom-Χρυσή Αυγή, συνεταίρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΔΕΗ, με τίτλο “Ο Βαρουφάκης ομιλητής σε συνέδριο του Σόρος! Τι λέει τώρα ο Πάνος Καμμένος;”, του Απρίλιος 2015, ότι ο Βαρουφάκης δουλεύει για τον Σόρος.

Στο παρακάτω λινκ, θα ακούσετε ένα απόσπασμα από την εκπομπή του Μίμη Ανδρουλάκη, της 17ης Απριλίου 2015, στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο Βαρουφάκης έχει πολλά πάρε δώσε με τον Σόρος.


Στην παρακάτω φωτογραφία, βλέπετε ένα τουιτάρισμα από τον Άδωνη Γεωργιάδη, της 20ης Απριλίου 2015, που αναμεταδίδει την είδηση ότι ο Βαρουφάκης έφαγε με τον Σόρος.
Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ ότι ο Βαρουφάκης γνωρίζει τον Σόρος. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Ότι απατεώνας είναι ο ένας είναι και ο άλλος. Εννοείται ότι ο Σόρος είναι πιο σοβαρός από τον Βαρουφάκη, αλλά απατεώνας είναι και αυτός. Λέω απλά ότι είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει το σενάριο να θα θυσιαστεί με το αζημίωτο ο Βαρουφάκης για να προστατεύσει τα συμφέρονται της πολιτικής μας νομενκλατούρας.

Ο Άδωνις εννοείται ότι δεν πιστεύει στην πολιτική του Βαρουφάκη. Απλά επιτίθεται με τα όπλα που επιτρέπει το πολιτικό μας σύστημα να χρησιμοποιείς. Ο Γεωργιάδης δεν μπορεί να πει για την συμμαχία ΔΕΗ ΣΥΡΙΖΑ και Gazprom ΑΝΕΛ Χρυσής Αυγής. Χρησιμοποιεί τα συμβατικά όπλα που επιτρέπεται να χρησιμοποιεί.


Ας ελπίσουμε ότι το Grexit, και το φόρτωμα του Βαρουφάκη στον Σόρος, είναι ένα μόνο από τα σενάρια που εξετάζει το πολιτικό μας σύστημα, και ότι δεν είναι το μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου