Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Πάνος Καμμένος-Constantin Malofeyev Μέρος 2

Είχα πρόσφατα ανεβάσει ένα άρθρο των Financial Times, με τίτλο “Alarm bells ring over Syrizas Russian links”, του Ιανουαρίου 2015, το οποίο στην 14η και 15η παράγραφο έγραφε για τις επαφές του Πάνου Καμμένου με τον Constantin Malofeyev, τον Ρώσο ολιγάρχη που είναι πολύ κοντά στον Πούτιν.

Το άρθρο όμως της Die Zeit, που είναι μία από τις μεγαλύτερες Γερμανικές εφημερίδες, με τίτλο “Caught in the web of the Russian ideologues”, του Φεβρουαρίου 2015, αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες (βλέπε link στο τέλος). Λέει καταρχάς ότι Malofeyev δεν μπορεί να ταξιδέψει στην ΕΕ λόγω της απαγόρευσης που του έχει επιβληθεί από την ΕΕ, για την οικονομική στήριξη που παρέχει στους παραστρατιωτικούς φιλορωσικούς κύκλους της  Ουκρανίας.

Λέει λοιπόν το άρθρο ότι ο Malofeyev ήταν κουμπάρος στον γάμο του γιού ενός Έλληνα εφοπλιστή, αλλά επειδή δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Ευρώπη προσκάλεσε όλους τους καλεσμένους στο αρχοντικό του στην Μόσχα. Το άρθρο για περισσότερες λεπτομέρειες για τον γάμο έχει link σε ένα άρθρο του Βήματος, στα Ελληνικά. Αναφέρεται στον γάμο του  εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη.

Το άρθρο αναφέρει ότι εξέχουσα θέση στην λίστα των καλεσμένων, δίπλα στο ζευγάρι, είχε ο Πάνος Καμμένος. Το άρθρο αναφέρει ότι υπήρχαν πάρα πολύ Έλληνες προσκεκλημένοι, και από πολιτικούς και από επιχειρηματικούς κύκλους. Εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση τα Ελληνικά ΜΜΕ να αναφέρουν άρθρα όπως αυτά της Die Zeit και των Financial Times. Αντιθέτως, έπαιξαν σαν τρελά την δήλωση του Πάνου Καμμένου, όταν πήγε ο τρελός στις ΗΠΑ, και δήλωσε στα ΜΜΕ ότι πρότεινε στις ΗΠΑ συνεκμετάλλευση του Αιγαίου 70-30.

Ενώ είναι γνωστό, ότι σε αντίθεση με την Ρωσία, στις ΗΠΑ την αγορά ενέργειας την τρέχει ο ιδιωτικός τομέας, με μεγαλύτερες εταιρείες την Exxon, Chevron και Conoco Phillips. Έπαιξαν και σαν τρελά το εξοπλιστικό των 500 εκ ευρώ που ανέθεσε το Άμυνας στις ΗΠΑ, για το οποίο όπως είπαν έδωσαν μόνο 50 εκ προκαταβολή. Να δούμε και αν θα γίνει ποτέ. Πράκτορας των ΗΠΑ λοιπόν σύμφωνα με τα Ελληνικά ΜΜΕ ο Πάνος Καμμένος.

Τα Ελληνικά ΜΜΕ έκαναν φυσικά γαργάρα τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να φέρει τους Ρώσους στο Αιγαίο, για την εκμετάλλευση των όποιων Ελληνικών κοιτασμάτων, και την ανάθεση της έρευνας για κοιτάσματα πετρελαίου στην Ρωσική Rosgeo., όπως μπορείτε να διαβάσετε στο Cyprusgasnews, με τίτλο “Russian Company Rosgeo Will Undertake Seismic Surveys in Greece”. Η Rosgeo που είναι μία Ρωσική εταιρεία γεωλογικών ερευνών.

Ο κόσμος λοιπόν δεν ξέρει για την Rosgeo και τον κολλητό του Πάνου Καμμένου τον Malofeyev, αλλά ξέρει ότι ο Πάνος Καμμένος θέλει να δώσει το Αιγαίο στις ΗΠΑ, και δίνει εξοπλιστικά προγράμματα στις ΗΠΑ. Γιατί όλοι ξέρουν ότι ο Πάνος μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ καλά τα συμφέροντα της πολιτικής μας νομενκλατούρας, αλλά μπορεί να χρειαστεί να προκαλέσει και καμιά καταστροφίτσα για να το πετύχει. Που θα τον φορτώσουν αν χρειαστεί να τα κάνει και λίγο Κούγκι? Μα στις ΗΠΑ, αφού στις ΗΠΑ θέλει να δώσει το Αιγαίο. Αυτό θυμίζει λίγο Ανδρέα Παναδρέου. Βλέπε “Ο Φιλορώσος Ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου”

Να προσθέσω όμως, ότι ο Τσίπρας δεν είναι σε καμία περίπτωση τσιράκι των Ρώσων, όπως φαντάζονται πολλοί. Μέχρι χτες άλλωστε ο μικρός ΣΥΡΙΖΑ ήταν Καταριανός. Τώρα που μεγάλωσε έγινε φιλορωσικός, τρέχει στις εκκλησίες, τρέχει στις παρελάσεις, κουνάει Ελληνικές σημαίες, φοβάται μην τυχόν και ο αγωγός που θα περάσει από την Ελλάδα λέγεται Turk Stream κτλ. Η ανάγκη φιλότιμο....Αν προσέξατε όμως, στην τελευταία του εμφάνιση στην Μόσχα, είπε καθαρά στον Πούτιν, ότι ο Turk Stream δεν θα λέγεται Turk Stream στην Ελλάδα, αλλά Greek Stream.

Οι του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι χτες είχαν κολλητηλίκια ακόμη και με τους Γκρίζους Λύκους, και το μόνο που δεν τους απασχολεί είναι το πως θα λέγεται ο αγωγός. Αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι το Ελληνικό τμήμα του Turk Stream, αν κατασκευαστεί ποτέ, να ελέγχεται από την Ελληνική πολιτική νομενκλατούρα. Λέει δηλαδή ο Τσίπρας στον Πούτιν, να σου κάνω την χάρη να μην δώσω το 65% της ΔΕΠΑ στην κρατική Αζέρικη SOCAR, όπως συμφώνησε ο Σαμαράς, αλλά να μου δώκεις χρηματοδότηση, την οποία θα μου αφαιρέσεις από τα μελλοντικά κέρδη, για να κατασκευάσω τον Greek Stream.

Επομένως, με την συμμαχία του με την Gazprom, το τσογλανάκι δεν ευελπιστεί απλά να χτυπήσει την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Ενέργειας, που επιβάλλει αν αποκρατικοποιηθεί ένα τμήμα της ΔΕΗ, κάτι που δεν θα επιτρέπει πλέον στην κρατική ΔΕΗ να χρεώνει υψηλότερες τιμές και να ταΐζει την πολιτική νομενκλατούρα, αλλά φιλοδοξεί να πάρει και γραμμή φυσικού αερίου. Με την συμμαχία του δηλαδή με την Gazprom δεν φιλοδοξεί απλά να μην επιτρέψει στην ΕΕ να του μειώσει τις δουλειές του, αλλά φιλοδοξεί να τις αυξήσει κιόλας.

Τον βλέπετε έτσι τον Αλέξη αλλά ξέρει από business. Ήταν χρόνια στο ΚΚΕ. Έχω ανεβάσει το σημείο που λέει στον Πούτιν “ο αγωγός δεν θα λέγεται Turk Stream στην Ελλάδα”. Εννοώντας “σκάστα μαλάκα να φτιάξει το Ελληνικό κράτος τον αγωγό και θα χεις να παίρνεις”. Όπως θα δείτε στο βιντεάκι, ο Πούτιν, που είναι πρώην Κα Γκε Μπε, και δεν είναι κανένα παιδάκι, μόνο που δεν βάζει τα γέλια. Το έχει στο στόμα να του πει “είσαι εσύ μία.....”. Ο Πούτιν εννοείται ότι ξέρει τι ρόλο βαρούσε ο Τουρκοσύριζα του 4%. Άλλωστε πριν κάνα χρόνο που είχε πάει ο Τσίπρας στην Μόσχα ούτε καν τον είχε συναντήσει. Τον είχαν φτύσει όλοι. Τώρα φυσικά είναι αλλιώς.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ο Καμμένος είναι στην γραμμή Τσίπρα, “να σώσουμε την ΔΕΗ και να φτιάξουμε και κανένα αγωγάκι να βγάζουμε το ψωμάκι μας”, ή αν αντιθέτως θέλει την ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ να την πάρει η Gazprom. Πάντως η Ραχήλ Μακρή στους ΑΝΕΛ ήταν, και κυκλοφορούσε με κράνος της ΔΕΗ στις διαδηλώσεις, άρα παίζει να είναι η ΓΕΝΟΠ ισχυρή και στους ΑΝΕΛ. Δεν το ξέρω όμως. Δεν έχω ακούσει αν ο Καμμένος προτιμάει την ΔΕΠΑ να την πάρει η Gazprom ή να μείνει στο Ελληνικό δημόσιο. Ξέρω ότι δεν θέλει να την πάρει η κρατική Αζέρικη SOCAR.

Όπως και να έχει πάντως, ο Πούτιν ευχαριστημένος είναι. Ακόμη και να μην την δώσουν την ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ στην Gazprom, τουλάχιστον θα φροντίσουν να μην πάνε τα δίκτυα στην Αζέρικη SOCAR, ή στην Βελγική Fluxys, και να παραμείνουν στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Οπότε ο Πούτιν θα έχει το κεφάλι του ήσυχο. Θέλω να πω, ότι ακόμη και έτσι, μπορεί να γίνει δουλίτσα.

Για το άρθρο της Die Zeit βλέπε

Για τις σχέσεις της Exxon και του Πούτιν βλέπε “Πούτιν+Exxon=Love

Για το πως το Ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει τον πλήρη έλεγχο των καναλιών, ώστε να είναι τα κανάλια απόλυτα συγχρονισμένα με τους Τσίπρες, τους Καμμένους, τους Ψεκασμένους και τα άλλα παιδιά, και να μην λέει για την Rosgeo, αλλά ότι ο Καμμένος θέλει να δώσει το Αιγαίο στις ΗΠΑ, βλέπε “Το Κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ με τις Άδειες των Καναλιών”
http://iakovosal.blogspot.gr/2015/03/blog-post_96.html

Για το άρθρο του Βήματος, με τίτλο “Αθήνα - Μονακό – Μόσχα”, Οκτώβριος 2014, που αναφέρεται στον γάμο του εφοπλιστή βλέπε 5η παράγραφο στο παρακάτω link:


Στην παρακάτω εικόνα, από το site της ΔΕΠΑ, βλέπετε την μετοχική σύνθεση της ΔΕΠΑ. Ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, και έχει δοθεί το 65% στο ΤΑΙΠΕΔ. Όποιος επομένως αγοράσει το 65% της ΔΕΠΑ θα ελέγχει και το 65% της ΔΕΣΦΑ, και θα ελέγχει τα Ελληνικά δίκτυα.


 http://www.desfa.gr/default.asp?pid=157&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου