Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Μία Περίληψη της Διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωπαίους

Η ιστορία της διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωπαίους έχει ως εξής. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν συμφωνήσει τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις να πηγαίνουν στην αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Όταν χρεοκοπήσαμε, τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγόρασαν από τον ιδιωτικό τομέα το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού χρέους, και το Ελληνικό χρέος έγινε από ιδιωτικό χρέος κρατικό χρέος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί να πείσει τους ευρωπαίους να ανταλλάξουν με φόρους τα έσοδα που έχουν προβλεφθεί από τις ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να μην χρειαστεί να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, ή τουλάχιστον να γίνουν μόνο αυτές που δεν τους ενοχλούν πολύ. Γιατί δεν τους ενοχλούν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις το ίδιο. Το αεροδρόμιο στο Ελληνικό για παράδειγμα τους ενοχλεί πολύ λιγότερο από την ΔΕΗ, που είναι η ιερή αγελάδα τους.


Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που βιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο πολύ να δημιουργηθεί το περιουσιολόγιο. Στο περιουσιολόγιο θα αναγράφεται το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων. Θα αναγράφονται τα ακίνητα, τα μετρητά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, τα έργα τέχνης, τα κοσμήματα, κτλ. Το περιουσιολόγιο δεν είναι κακή ιδέα. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Ελπίζει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να πει στους Ευρωπαίους  “έχουμε υπολογίσει να πάνε στην αποπληρωμή του Ελληνικού δημοσίου χρέους Χ δισεκατομμύρια από ιδιωτικοποιήσεις. Εμείς θα βάλουμε έναν έκτακτο φόρο, που θα αποφέρει Χ δισεκατομμύρια, και θα πληρωθεί πχ σε μία διάρκεια 15-20 ετών, και τα έσοδα του θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους, ώστε να μην γίνουν κάποιες από τις ιδιωτικοποιήσεις”.

 Αν φυσικά οι Ευρωπαίοι συμφωνούσαν, το πολιτικό μας σύστημα θα έβαζε τα κανάλια να διαδίδουν ότι αυτός ο φόρος ήταν απαίτηση των Ευρωπαίων, και δεν θα ανέφεραν ότι με αυτόν τον φόρο αντικαταστάθηκαν τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, στις οποίες είχαν με βαριά καρδιά συμφωνήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις των μνημονίων.

Το θέμα τώρα είναι το εξής. Ο λόγος που οι Ευρωπαίοι έδωσαν τα 240 δις για την διάσωση της Ελλάδας, μετατρέποντας το Ελληνικό χρέος από ιδιωτικό σε κρατικό χρέος, είναι η υψηλή στρατηγική σημασία της Ελλάδας. Γιατί είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει χωρίς την Ελλάδα το European Energy Union που προωθούν. Το European Energy Union δεν θα επιτρέπει πλέον σε ανθρώπους όπως ο Πούτιν, να χρηματοδοτούν διεφθαρμένα πολιτικά συστήματα.

Αν πράγματι δημιουργηθεί το European Energy Union, τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα τις διαπραγματεύεται η ΕΕ για ολόκληρη την ΕΕ, και δεν θα μπορεί πλέον η Ρωσία, αλλά και άλλες χώρες υψηλής διαφθοράς, να χρεώνουν υψηλότερες τιμές προκειμένου να χρηματοδοτούν διεφθαρμένους πολιτικούς και δημοσιογράφους. Επομένως το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα, και οι ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα αυτόν, που θα πάρουν αυτόν τον τομέα από τα χέρια του διεφθαρμένου πολιτικού μας συστήματος, είναι από τους βασικότερους λόγους που δόθηκαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Βλέπε “Ο Αγωγός IGB ως Άμυνα της Ελλάδας Απέναντι στην Τουρκία (Interconnector Greece Bulgaria)”

Οι Ευρωπαίοι λοιπόν δεν έχουν πρόβλημα να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποιους φόρους περιουσίας, που θα μειώσουν κάπως τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. Γιατί δεν τους ενδιαφέρουν τόσο τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, όσο οι αποκρατικοποιήσεις αυτές καθαυτές. Τους ενδιαφέρει να υπάρχει διαφάνεια στην Ελλάδα, ώστε να μην είναι εύκολο για τον Πούτιν, και τον κάθε Πούτιν, να βρίσκει συνεργάτες στην Ελλάδα. Αυτό είναι το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης, και αν προσέξετε, στα κανάλια αναφέρετε πάντα τελευταίο, κάποιες φορές και καθόλου. Λένε οι δημοσιογράφοι “η διαπραγμάτευση κολλάει επειδή η κυβέρνηση δεν δέχεται την μείωση των συντάξεων, την μείωση των μισθών, την αύξηση στον ΦΠΑ, αλλά υπάρχουν και κάποιες διαφωνίες στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας”.

Η αλήθεια είναι ότι η διαπραγμάτευση κολλάει στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αυτό που ακούμε 5 χρόνια τώρα ως “ξεπούλημα”. Αν βγούμε από το ευρώ, ή ακόμη και αν χρεοκοπήσουμε εντός ευρώ, οι συντάξεις και οι μισθοί θα αγοράζουν μόνο ντομάτες και κρεμμύδια. Άρα πως είναι δυνατόν να κολλάει η διαπραγμάτευση στους μισθούς και στις συντάξεις, αφού αν συγκρουστούμε με την ΕΕ οι συντάξεις θα εξαυλωθούν? Για την ακρίβεια θα εξαυλωθεί  η αγοραστιή τους δύναμη. Μπορεί οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν μία γενναιόδωρη σύνταξη σε δραχμές, αλλά η σύνταξη τους δεν θα αγοράζει τίποτα.

Επίσης, το άλλο που ενδιαφέρει τους Ευρωπαίους είναι η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, προκειμένου το πολιτικό μας σύστημα να μην βάζει και βγάζει από την ΕΕ ότι τρομοκράτη κυκλοφορεί στην πιάτσα, κάνοντας χάρες σε χώρες που έχουν μεγάλους δεσμούς με την τρομοκρατία. Άλλωστε οι δικηγόροι του πολιτικού μας συστήματος εκπροσωπούν αυτούς τους τρομοκράτες στα δικαστήρια όταν συλλαμβάνονται. Αν όμως τα αεροδρόμια δοθούν σε κάποιες Γερμανικές εταιρείες, η Γερμανία θα έχει εικόνα του ποιος μπαίνει και βγαίνει στην Ευρώπη, αφού η Ελλάδα είναι και σε αυτό το θέμα ο πιο αδύναμος κρίκος της ΕΕ.

Επίσης οι Ευρωπαίοι απαιτούν να υπάρξουν ανεξάρτητες δικαστικές και φορολογικές αρχές, οι οποίες δεν θα ελέγχονται από το πολικό μας σύστημα. Ώστε και τα έσοδα να αυξηθούν, και να μπορούν να έρχονται ξένες επιχειρήσεις, χωρίς να φοβούνται ότι θα έχουν προβλήματα αν δεν είναι αρεστές στην Ελληνική πολιτική νομενκλατούρα. Λένε λοιπόν οι Ευρωπαίοι “βάλτε έναν έκτακτο φόρο περιουσίας αν θέλετε, αλλά κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν θα γίνουν, και αν δεν τα κάνετε δεν είμαστε πια διατεθειμένοι να πετάμε σε σας τα χρήματα μας”.

Αυτά φυσικά δεν είναι δυνατόν να τα μάθουμε, γιατί οι Ευρωπαίοι είναι σοβαροί άνθρωποι, και δεν βγάζουν στις εφημερίδες το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων. Επομένως η ενημέρωση μας προέρχεται από τα Ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία είναι απόλυτα ελεγχόμενα από το πολιτικό μας σύστημα. Βλέπε “Το Κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ με τις Άδειες των Καναλιών”

Αλλά όλοι ξέρουμε ότι αν πάμε στην δραχμή οι συντάξεις και οι μισθοί θα εξαυλωθούν. Επομένως γιατί είμαστε έτοιμοι να βγούμε από το ευρώ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου