Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Γιατί ο Τσίπρας Έκανε τον Προκόπη Παυλοπουλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το παρακάτω βιντεάκι αποτελεί τον ορισμό της φαρσοκωμωδίας που αποτελεί το πολιτικό μας σύστημα. Το περιστατικό έγινε πριν μερικές μέρες, αλλά τα ΜΜΕ όπως ήταν αναμενόμενο το πέρασαν στα ψιλά.

Ο Γεωργιάδης επιτίθεται στον Κατρούγκαλο για το θέμα του 12% που θα  ελάμβανε από τους δημοσίους υπαλλήλους που είχαν προσφύγει εναντίον του Ελληνικού δημοσίου, και τους οποίους είχε αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του Κατρούγκαλου, ο οποίος έγινε και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Του λέει ο Κατρούγκαλος “μα αυτό το έκανε και ο Προκόπης Παυλόπουλος που ήταν υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και είχε για κάποια περίοδο το ίδιο υπουργικό πόστο με εμένα”.

Αυτό το λέει ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει ήδη ορκιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Προσέξτε τώρα τι γίνεται. Ο Γεωργιάδης εννοείται ότι δεν έχει καμία όρεξη να υπερασπιστεί τον Παυλόπουλο, αφού είναι γνωστά όλα αυτά που είχε σούρει το 2008 στον Παυλόπουλο, όταν σαν Υπουργός Εσωτερικών επέτρεψε στους κομμουνιστές να κάψουν την Αθήνα. Ο Κατρούγκαλος αντιθέτως δεν έχει την παραμικρή διάθεση να κατηγορήσει τον Παυλόπουλο, γιατί κάτι τέτοιο δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ που τον πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απλά προσπαθεί να σώσει το τομάρι του.

Έχουμε επομένως από την μία πλευρά τον Γεωργιάδη, που δεν γουστάρει τον Παυλόπουλο, αλλά είναι αναγκασμένος να τον υπερασπιστεί, για να μην γίνει το έλα να δεις στο εσωτερικό της ΝΔ, και έχουμε από την άλλη τον Κατρούγκαλο, που παρόλο που τον πάει τον Παυλόπουλο, τον ρίχνει στην αρένα, προκειμένου να εμποδίσει την ΝΔ να συνεχίσει τις επιθέσεις στο πρόσωπο του. Με το σκεπτικό ότι οι επιθέσεις των Σαμαρικών στον Κατρούγκαλο, που θα δημιουργούν θέμα στον Παυλόπουλο, θα δημιουργούν και πρόβλημα στην Καραμανλική ΝΔ, και άρα θα δημιουργούν και κόντρα ανάμεσα στην Σαμαρική και Καραμανλική ΝΔ.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Γεωργιάδης κερδίζει την μονομαχία για τον Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά είναι σαφές ότι είναι ο Κατρούγκαλος αυτός που έχει δίκιο. Ο Γεωργιάδης κερδίζει στα χαρτιά για τον εξής λόγο. Το 2001 θεσπίστηκε το ασυμβίβαστο για τους βουλευτές. Δεν μπορούσαν δηλαδή οι βουλευτές να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα για όσο καιρό ήταν βουλευτές. Αυτός ο περιορισμός έπαψε να υφίσταται το 2008. Για τους υπουργούς ο περιορισμός ίσχυε και εξακολουθεί να ισχύει. Για τους βουλευτές είναι το θέμα.

Επομένως όταν ο Παυλόπουλος έγινε βουλευτής το 2004, και αμέσως διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών, Δημοσίας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, δεν είχε ανοιχτές υποθέσεις. Όχι φανερές τουλάχιστον. Ίσως να συνεργαζόταν, όπως φαίνεται να υπονοεί ο Κατρούγκαλος, με κάποια δικηγορικά γραφεία. Πάντως ανοιχτές υποθέσεις λογικά δεν πρέπει να είχε στο όνομα του, γιατί ήταν βουλευτής από πολύ πριν, και από το 2001 ως το 2008 απαγορευόταν να ασκούν οι βουλευτές την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Όταν λοιπόν η κυβέρνηση Καραμανλή μονιμοποίησε τους συμβασιούχους του ΠΑΣΟΚ, 250.000 κατά τον ΣΚΑΙ, όπως είχε δεσμευτεί να κάνει ο Κώστας Καραμανλής, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο του ΣΚΑΙ, με τίτλο “Δέσμευση Καραμανλή για μονιμοποίηση συμβασιούχων”, του Μαρτίου 2004, υπουργός Δημόσιας Διοίκησης ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος, και αυτός ήταν υπεύθυνος για την μονιμοποίηση τους.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν προσφύγει σε κάποια δικηγορικά γραφεία για να πετύχουν την μονιμοποίηση τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι γνωστό ότι πηγαίνουν ομαδικά σε κάποια γραφεία. Δεν ξέρω αν ο Παυλόπουλος συνεργαζόταν με κάποιο από αυτά τα γραφεία, αλλά αν ακούσετε τον διάλογο του Άδωνη με τον Κατρούγκαλο, μόνο αυτό μπορώ να υποθέσω. Γιατί ο Παυλόπουλος απαγορευόταν από τον νόμο να έχει υποθέσεις στο όνομα του, σύμφωνα με το ασυμβίβαστο που είχε ψηφιστεί το 2001 και καταργήθηκε το 2008.

Ο Κατρούγκαλος αντιθέτως έγινε υπουργός το 2015, και το ασυμβίβαστο για τους βουλευτές είχε καταργηθεί από το 2008. Επομένως μπορούσε να έχει υποθέσεις στο όνομα του. Δεν μπορούσε όμως να έχει τις υποθέσεις από την στιγμή που έγινε υπουργός, αφού το ασυμβίβαστο ίσχυε, και ισχύει, για τους υπουργούς. Έφυγε λοιπόν από την εταιρεία, αλλά διόρισε στο υπουργείο τις συνεργάτιδες του, όπως κατήγγειλε ο Γεωργιάδης. Βλέπε εδώ για καταγγελίες Γεωργιάδη.

Ο Κατρούγκαλος είναι άνθρωπος της πιάτσας, και έτσι μπορούμε να υποθέσουμε ότι ξέρει τι λέει. Αν όντως ξέρει τι λέει, και ο Παυλόπουλος έκανε όντως αυτό που έκανε και ο Κατρούγκαλος, τότε και ο Παυλόπουλος τακτοποιούσε δημοσίους υπαλλήλους με το αζημίωτο. Δεν το γνωρίζω. Λέω ότι ισχύει αυτό αν έχει δίκιο ο Κατρούγκαλος. Η διαφορά δηλαδή, σύμφωνα με αυτά που λέει ο Κατρούγκαλος, είναι ότι ο Παυλόπουλος είχε την τύχη να δρα υπό το καθεστώς του ασυμβίβαστου, και να μην έχει υποθέσεις στο όνομα του, ενώ ο Κατρούγκαλος είχε υποθέσεις στο όνομα του, αφού δεν ίσχυε πλέον το ασυμβίβαστο.

Αν όντως ισχύουν όλα αυτά, τότε δεν είναι τυχαίο που ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπολο, αφού προέρχεται από την δημοκρατική δεξιά και έχει κοινωνικές ευαισθησίες, όπως έχει και ο Κατρούγκαλος, που προέρχεται από την δημοκρατική αριστερά που έχει κοινωνικές ευαισθησίες. Επομένως δεν θα έπρεπε να σηκωθεί μέσα στην βουλή ο Σαμαράς και να πει “σκεφτείτε κύριε Τσίπρα να είχαμε εμείς Κατρούγκαλο”. Βλέπε παρακάτω βιντεάκι για δηλώσεις Σαμαρά για Κατρούγκαλο στην βουλή.

 Γιατί ακόμη και αν ο Παυλόπουλος είναι ο Κατρούγκαλος της ΝΔ, ο Τσίπρας δεν μπορεί να το ισχυριστεί, γιατί τον έκανε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Κατρούγκαλος που είναι όμως ο άμεσα εμπλεκόμενος δεν κόλλησε, και είπε “αυτό που κάνω εγώ το έκανε και ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος επί ΝΔ”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεώρησε ότι η στάση του Σαμαρά ήταν έντιμη, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την παραχώρηση να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένα στέλεχος της Καραμανλικής δεξιάς. Της δημοκρατικής δεξιάς με τις κοινωνικές ευαισθησίες που μοιάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας λοιπόν θεώρησε ανέντιμη την στάση του Σαμαρά. Και αφού δεν μπορούσε να πει αυτό που είπε ο Κατρούγκαλος, ότι δηλαδή τα ίδια έκανε ο Παυλόπουλος επί ΝΔ, ανακοίνωσε την επόμενη μέρα εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, προαναγγέλοντας ουσιαστικά την πολιτική δίωξη του Σαμαρά. Αφήνοντας φυσικά απ'έξω την περίοδο 2004-2009 που αφορά στην καλή ΝΔ με τις κοινωνικές ευαισθησίες 12%.

Αυτός όμως στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο ειδικός σε θέματα εργατικού δικαίου είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος. Λέτε να εκπροσωπεί και ο Αλέξης Μητρόπουλος καμιά είκοσι, τριάντα χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που διεκδικούν χρήματα από το Ελληνικό δημόσιο, και να έχει κι αυτός κανένα ποσοστό 12%? Δεν έχω ιδέα. Όμως ο Αλέξης Μητρόπουλος είχε κάνει φοροδιαφυγή από ένα μόνο τιμολόγιο του ένα εκατομμύριο (σε δολάρια). Βλέπε

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο πραγματικός λόγος που ο Τσίπρας θέλει να τα έχει καλά με τον Καραμανλή είναι αυτός
Λε Μπορντέλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου