Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Τσίπρας-Καραμανλής...Πρωταπριλιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον φόβο των εξελίξεων θέλει να πάει σε εκλογές. Δεν έχει όμως νόημα να πάει σε εκλογές, αν δεν βάλει τους κνίτες των ΜΜΕ να σπρώξουν  την ΝΔ, ώστε να  βγει πρώτη η ΝΔ, και να πάρει αυτή τα όποια δυσάρεστα μέτρα, ή να σπρώξει αυτή την συμμαχία με την Ρωσία εκβιάζοντας την ΕΕ. Έλα όμως που δεν θέλει τον Σαμαρά, τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη, το ακροδεξιό δηλαδή τμήμα της ΝΔ, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής.

Αν αντιθέτως έρθει ο Κωστάκης Καραμανλής στην προεδρία της ΝΔ, ανιψιός του μεγάλου εθνικοσοσιαλιστή ηγέτη της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, ή κάποιος δικός τους τέλος πάντων, σαν τον Προκόπη τον Παυλόπουλο, τα πράγματα είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ τέλεια. Ο Καραμανλής εκπροσωπεί το ήπιο εθνικοσοσιαλιστικό κομμάτι της ΝΔ, αυτό που λέμε Λαική Δεξιά, Καραμανλική Δεξιά κτλ, και είναι και πολύ φίλος της Ρωσίας. Αυτός ήταν άλλωστε που συμφώνησε στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, που δυσκόλευε την βιωσιμότητα του Southern Energy Corridor που προωθούν η ΕΕ και οι ΗΠΑ.

Επομένως ο Καραμανλής έχει όλα τα καλά. Εκπροσωπεί το ήπιο εθνικοσοσιαλιστικό κομμάτι της ΝΔ, και έχει και καλές σχέσεις με την Ρωσία, ώστε να μπορεί να συνεργαστεί με τους σκληρούς εθνικοσοσιαλιστές των ΑΝΕΛ και της ΧΑ, που αποτελούν το άλλο κομμάτι της κυβέρνησης πρώτη φορά αριστερά με ακροδεξιά. Άρα μπορεί να παίρνει ο Καραμανλής τα μέτρα, και να φωνάζουν οι κνίτες στα ΜΜΕ “η δεξιά σας παίρνει τα σπίτια”, και ταυτόχρονα να προωθεί την συμμαχία Ρωσίας-Ελλάδας, είτε σαν εκβιασμό στην ΕΕ, είτε και στην πράξη, και να χρεωθεί αυτός και όχι οι κομμουνιστές τον διαφαινόμενο διαμελισμό της Ελλάδας.

Στην εξεταστική λοιπόν που ψηφίστηκε για το μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν συμπεριέλαβαν την περίοδο του Κωστάκη, 2004-2009, ώστε να απαλλάξουν τον Κωστάκη, τον Προκόπη, και τα άλλα παιδιά, που ντρόπιασαν την ΝΔ και την έκαναν να μοιάζει με την αριστερά. Αν είχε παραιτηθεί ο Σαμαράς, είχε αναλάβει την προεδρία της ΝΔ ο Καραμανλής, ή κάποιος Καραμανλικός τέλος πάντων, ο ΣΥΡΙΖΑ λογικά θα είχε πάει ήδη σε εκλογές, με τους κνίτες να σπρώχνουν τον Καραμανλή. Και θα είχαμε ένα πραγματικό πρωταπριλιάτικο αστείο. Απλά θα ήταν αληθινό.


 Η άλλη λύση που έχει στη διάθεση του ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους Παυλόπουλους και τους όποιους παυλόπουλους είναι να διασπάσουν την ΝΔ. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πάλι πρώτος στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου