Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Η Εθνική Προδοσία του 1974 και η Εθνική Προδοσία του 2015

Μία Σύγκριση της Εθνικής Προδοσίας του 1974
με την Εθνική Προδοσία του 2015

Υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στην εθνική προδοσία του 1974, και σε αυτήν που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια για το ίδιο πράγμα πρόκειται, απλά αλλάζουν τα οικονομικά συμφέροντα.

Το 1974 οι ηγεσίες της Ελλάδας και της Κύπρου αποφάσισαν να χαθούν κάποια εδάφη, προκειμένου να υπάρξει σύσφιξη των σχέσεων με το πετρέλαιο και την Σοβιετική Ένωση. Αυτή ήταν η προδοσία. Η προδοσία δεν ήταν, όπως μας λένε, ότι σκοτώθηκαν μόνο Χ Κύπριοι αντί να σκοτωθούν 100Χ.

Αν είχαν σκοτωθεί 100 φορές περισσότεροι Κύπριοι δεν θα είχε αλλάξει κάτι. Η προδοσία είχε συντελεστεί πριν την εισβολή, και όχι κατά την διάρκεια της εισβολής. Το αποτέλεσμα δεν θα άλλαζε αν η Κύπρος αντιδρούσε πιο σθεναρά. Οι στρατιωτικοί συσχετισμοί ήταν δεδομένοι. Απλά θα χάνονταν περισσότερες ζωές και από τις δύο πλευρές. Το Ελληνικό όμως και Κυπριακό πολιτικό σύστημα την δουλειά του την έκανε τότε. Υπήρξε σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδας και της Κύπρου με την Ρωσία. Το τίμημα ήταν κάποια εδάφη. Το κόστος σε ζωές το κράτησαν στον μικρότερο δυνατό αριθμό.


 Αντίστοιχα η προδοσία που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα, συντελείται σήμερα. Η προδοσία είναι ότι το πολιτικό μας σύστημα προσπαθεί να μπλοκάρει τον Southern Energy Corridor (Nabucco παλιότερα, και TANAP-TAP σήμερα), ο οποίος προωθείται από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και την Τουρκία. Άλλο τμήμα του πολιτικού μας συστήματος το κάνει για να εκβιάσει την ΕΕ που απειλεί τα παραμάγαζα του στο δημόσιο, και άλλο τμήμα για να ευχαριστήσει τους φίλους του στην Ρωσία. Τα κίνητρα δεν έχουν σημασία. Η προδοσία σήμερα συντελείται, και αυτή η προδοσία δεν θα μετρηθεί με το πόσες ζωές Ελλήνων θα χαθούν. Είναι τελείως άσχετο το πόσες ζωές Ελλήνων θα χαθούν, γιατί και πάλι οι στρατιωτικοί συσχετισμοί είναι δεδομένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου