Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Το Κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ με τις Άδειες των Καναλιών

Πριν παραθέσω τον απολαυστικό διάλογο του Γεωργιάδη με τον Νίκο Ευαγγελάτο, να πω δυο λόγια για το κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ με τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών, γιατί όπως και να το κάνουμε ο Άδωνης δεν μπορεί να τα λέει τελείως χύμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει συνέχεια ότι θα φορολογήσει τα κανάλια για το θέμα των αδειών. Ως γνωστόν τα Ελληνικά κανάλια λειτουργούν χωρίς νόμιμες άδειες. Δεν φταίνε τα κανάλια γι’αυτό, αλλά το πολιτικό μας σύστημα, που έχει φροντίσει να μην υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργούν τα κανάλια με διαφανή τρόπο.

Γιατί αν υπήρχε ένα τέτοιο πλαίσιο, με την σημερινή τεχνολογία θα μπορούσαν να δημιουργηθούν 1.000 Ελληνικά κανάλια, 2.000 Ελληνικά κανάλια κ.ο.κ. Αν εγώ είχα τα χρήματα θα μπορούσα να φτιάξω ένα κανάλι, και να λέω από την τηλεόραση αυτά που λέω στο Facebook. Δεν μπορώ όμως να φτιάξω κανάλι που να εκπέμπει πανελλαδικά, όσα χρήματα και αν έχω, γιατί δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που να επιτρέπει κάτι τέτοιο. Κατά κάποιο τρόπο τα κανάλια που λειτουργούν σήμερα λειτουργούν παράνομα, αφού λειτουργούν χωρίς νόμιμες άδειες, μέσα σε ένα θολό θεσμικό πλαίσιο.

Με αυτό τον τρόπο το πολιτικό μας σύστημα έχει τους καναλάρχες υπό τον έλεγχο του. Οι καναλάρχες βασίζονται στο πολιτικό μας σύστημα προκειμένου να λάβουν κρατική διαφήμιση, και βασίζονται στο πολιτικό μας σύστημα προκειμένου να τους επιτρέπει να λειτουργούν μέσα σε αυτό το θολό θεσμικό πλαίσιο. Με αυτόν τον τρόπο οι καναλάρχες είναι υποχρεωμένοι να προσλαμβάνουν δημοσιογράφους που προέρχονται από την ΚΝΕ και την ΕΡΤ, οι οποίοι είναι καλά τσεκαρισμένοι από το πολιτικό μας σύστημα.

Αυτός είναι ο λόγος που οι Έλληνες δημοσιογράφοι είναι τόσο χαμηλού επιπέδου. Βολεύονται φυσικά και οι καναλάρχες, γιατί αν ξεκαθαρισει το τοπίο θα μπορεί κάποιος να φτιάξει κάτι καλύτερο από τα τηλεοπτικά τους σκουπίδια. Πόσο δύσκολο είναι για έναν καναλάρχη να βρει κάτι καλύτερο από τους κνίτες που κυκλοφορούν στην Ελληνική τηλεόραση? Μία βόλτα στην γειτονιά να κάνει θα βρει ένα τσούρμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως τώρα κάνει το εξής. Πάει ένα ακόμη βήμα πιο πέρα. Επειδή η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη, και υπάρχει ο κίνδυνος της οικονομικής αλλά και εθνικής καταστροφής, και χρειάζεται τους καναλάρχες στρατιώτες, απειλεί τους καναλάρχες ότι θα τους φορολογήσει. Λέει ότι θα μαζέψει από τα κανάλια 400 εκ ευρώ, ποσό που απ’ότι ακούω είναι αδύνατον να συγκεντρωθεί. Δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φτιάξει το θεσμικό πλαίσιο για να μπορεί όποιος θέλει να φτιάχνει κανάλι με διαφανή κριτήρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στον ολοκληρωτισμό. Θα ήθελε αν ήταν δυνατόν να λειτουργεί μόνο η ΕΡΤ, και να δείχνει όλη μέρα την κόρη του Κωνσταντόπουλου.

Επειδή θέλει από τους κνίτες των ΜΜΕ ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη, απειλεί τους καναλάρχες ότι θα τους πάρει 400 εκ ευρώ. Δεν λέει κουβέντα για το θεσμικό πλαίσιο, που θα επιτρέψει να φτιάχνει οποιοσδήποτε έχει την οικονομική άνεση κανάλι. Μιλάει για κάτι πολύ συγκεκριμένο, για την φορολόγηση των νυν καναλαρχών. Αν επομένως οι καναλάρχες είναι καλά παιδιά μπορεί να τους ζητήσει 50 εκ ευρώ, αν είναι κακά παιδιά μπορεί να τους ζητήσει 200 εκ ευρώ, αν είναι πολύ κακά παιδιά μπορεί να τους ζητήσει 400 εκ ευρώ και να κλείσουν όλα, και να μείνει μόνο η ΕΡΤ, ώστε να δείχνει όλη μέρα την κόρη του Κωνσταντόπουλου.

Εξάλλου αν δημιουργηθεί ένα σωστό θεσμικό πλαίσιο ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε σοβαρός επιχειρηματίας το επιθυμεί να φτιάχνει δικό του κανάλι, όπως συμβαίνει στις ελεύθερες χώρες, οι άδειες των καναλιών δεν θα αξίζουν φράγκο, γιατί θα μπορούν να γίνουν χιλιάδες κανάλια. Με την σημερινή τεχνολογία δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός.

Ακολουθεί ο απολαυστικός Άδωνης Γεωργιάδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου