Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

Γιατί Συμφέρει την Ρωσία να Διαμελιστεί η Ελλάδα

Είχα ανεβάσει πρόσφατα ένα κείμενο για τον διαφαινόμενο κίνδυνο διαμελισμού της Ελλάδας από την Τουρκία και την Αλβανία, που θα ανατρέψει τα αρνητικά αποτελέσματα που δημιούργησαν για την Τουρκία οι Βαλκανικοί Πόλεμοι του 1912-1913 και ο Πρώτος Παγκόσμιος Πετρελαϊκός Πόλεμος του 1914-1918.

Βλέπε “Οι Ομοιότητες του Διαμελισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις Αρχές του  20ου Αιώνα με τον Διαφαινόμενο Διαμελισμό της Ελλάδας στις Αρχές του  21ου Αιώνα”

Να προσθέσω κάποια πράγματα που θεωρώ πολύ σημαντικά, και που πρέπει να έχουμε υπόψη μας, αφού βρισκόμαστε σε μία περίοδο που η Ελλάδα βαδίζει κυριολεκτικά σε ένα τεντωμένο σχοινί, και είναι πολύ ορατός ο κίνδυνος να μετατραπεί χώρα σε μία νέα Συρία και σε ένα νέο Ιράκ.

Η Ρωσία είναι πράγματι ένας μεγάλος αντίπαλος της Τουρκίας, παρά την μεγάλη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας. Μέσω της Τουρκίας προσπαθούν η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Τουρκία να περάσουν τους αγωγούς Trans-Adriatic Pipeline (TANAP) και Trans-Adriatic Pipeline (TAP) που θα φέρουν στην Ευρώπη ανταγωνιστικό στην Ρωσία φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, το Ιρακινό Κουρδιστάν, το Τουρκμενιστάν και αργότερα ενδεχομένως και από το Ιράν και το Κατάρ. Για TANAP και TAP βλέπε παρακάτω χάρτη από το site του London School of Economics, με τίτλο titled “Who are the winners and losers from the cancellation of the South Stream pipeline”.Επομένως είναι αλήθεια ότι μας συμφέρει να έχουμε καλές σχέσεις με την Ρωσία, αφού έχουμε την Τουρκία ως κοινό αντίπαλο. Αλλά εμείς πρέπει να έχουμε με την Τουρκία όσο κακές σχέσεις συμφέρει εμάς, και όχι όσο κακές σχέσεις συμφέρει την Ρωσία, επειδή κάποιοι κομμουνιστές και εθνικοσοσιαλιστές συνεργάζονται με την Ρωσία. Επίσης με την Τουρκία πρέπει να έχουμε όσο καλές σχέσεις συμφέρει εμάς, και όχι όσο καλές σχέσεις συμφέρει το Κατάρ, επειδή κάποιοι κομμουνιστές συνεργάζονται με το Κατάρ, που είναι ο βασικός σύμμαχος της Τουρκίας.

Πριν περιγράψω τα οφέλη που θα αποκομίσει η Ρωσία από έναν διαμελισμό της Ελλάδας, να προσθέσω και ένα σχεδιάγραμμα για τον αγωγό Interconnector-Greece-Bulgaria, και τον πλωτό σταθμό LNG που θα τροφοδοτεί αυτόν τον αγωγό. Η ΕΕ είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει και τον αγωγό IGB και τον πλωτό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη. Με τον TANAP και τον TAP η ΕΕ θέλει να απεξαρτηθεί από την Ρωσία, και με τον IGB και τον πλωτό σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης, η ΕΕ θέλει να απεξαρτηθεί και από την Ρωσία και από την Τουρκία. Βλέπε “Ο Αγωγός IGB ως Άμυνα της Ελλάδας Απέναντι στην Τουρκία (Interconnector Greece Bulgaria)”

Θα περιγράψω τώρα τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο βόρειο τμήμα της και στην Θράκη. Εκ πρώτης όψεως ο κίνδυνος φαίνεται να είναι η Τουρκία. Πράγματι, ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου θα έδιναν το μικρό τους δαχτυλάκι προκειμένου να ενωθεί η Τουρκία με την Αλβανία και να αναβιώσει το Ευρωπαϊκό τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που αποκόπηκε από αυτήν με τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913. Στον παρακάτω χάρτη βλέπετε την Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν τους Βαλκανικούς Πολέμους.
Αν λάβουμε υπόψη μας το έντονο Μουσουλμανικό στοιχείο που υπάρχει σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, φαίνεται πιθανό το φιλόδοξο σχέδιο των Ερντογάν και Νταβούτογλου για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι οι Τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία και το Κατάρ στην Συρία και στο Ιράκ έχουν σχεδόν ενώσει, ή φιλοδοξούν να ενώσουν την Τουρκία με τον Περσικό Κόλπο, και να αναβιώσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και στην Μέση Ανατολή. Ο παρακάτω χάρτης εμφανίζει την Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και τον τεμαχισμό των περιοχών της στην Μέση Ανατολή.
Για τις περιοχές που είχαν υπό τον έλεγχο τους, ή που διεκδικούσαν οι Τζιχαντιστές στις αρχές του 2015 βλέπε κόκκινη κηλίδα στον παρακάτω χάρτη.
Επομένως ο κίνδυνος φαίνεται να είναι εκ πρώτης όψεως η Τουρκία. Και πράγματι η Τουρκία είναι επιθετική στην εξωτερική της πολιτική. Υπάρχει όμως κάτι που περιορίζει την επιθετικότητα της Τουρκίας στην Βόρεια Ελλάδα. Ο μεγάλος γεωπολιτικός στόχος της Τουρκίας είναι να στείλει το φυσικό αέριο της Κασπίας και της Μέσης Ανατολής στην Ευρώπη, μέσω των αγωγών TANAP και TAP. Πράγματι θα βόλευε την Τουρκία να ενωθεί με την Αλβανία, και να παραμερίσει την Ελλάδα, που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την Ρωσία.

Η Τουρκία όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει στην Ρωσία. Γιατί αν η Βόρεια Ελλάδα έπαιρνε φωτιά, η Ρωσία θα φρόντιζε να εξοπλίζει τον Ελληνικό στρατό, προκειμένου ο τελευταίος να επιτίθεται στις κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές, καθιστώντας ουσιαστικά απαγορευτική την κατασκευή του TAP, αλλά και του IGB, που πλήττει δραματικά τα συμφέροντα της Gazprom στην Ευρώπη.

Ακόμη και αν η Τουρκία κατάφερνε να πνίξει τελείως τις αντιδράσεις του Ελληνικού στρατού στην Βόρεια Ελλάδα, και να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία ενός αγωγού, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατό, γιατί η Βόρεια Ελλάδα δεν θα ήταν αναγνωρισμένη από την διεθνή κοινότητα, και επομένως καμία χώρα της ΕΕ δεν θα μπορούσε να συνδεθεί ενεργειακά με αυτή την περιοχή, όσο αυτή η περιοχή θα ήταν υπό Τουρκική κατοχή.

Αυτός λοιπόν είναι ένας μεγάλος περιορισμός για την Τουρκία. Από την μία βλέπει με σάλια στο στόμα μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, ώστε να προσαρτήσει τα Βόρεια εδάφη της Ελλάδας, αλλά από την άλλη γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε την ταφόπλακα για τους αγωγούς TANAP και ΤAP, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια.

Για την Ρωσία δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα. Όσο η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να συμφωνήσει στους αγωγούς TAP και IGB, αφού αυτός είναι από τους βασικότερους λόγους που οι Ευρωπαίοι μας ανέχονται ακόμη. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι Ευρωπαίοι μας δίνουν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια. Είμαστε ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ευρώπη, και αν η γεωγραφική μας θέση δεν είναι ήταν τόσο ζωτικής σημασίας η για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ, θα μας είχαν πετάξει προ πολλού έξω.

Επομένως τα συμφέροντα της Ρωσίας εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα από μία κατεχόμενη και εμπόλεμη Βόρεια Ελλάδα, που θα αποτελέσει για τα επόμενα χρόνια την ταφόπλακα των αγωγών TANAP και TAP, παρά από μία μεγάλη φιλορωσική Ελλάδα, που θα είναι αναγκασμένη να συμφωνήσει στους αγωγούς TANAP, TAP και IGB. Άλλωστε αυτό δεν έκανε η Ρωσία και με τον αγωγό Iran-Iraq-Syria? Συμφώνησε να κατασκευάσει η Gazprom τον αγωγό Ιραν-Ιράκ-Συρία, ξέσπασε ο πόλεμος στην Συρία και στο Ιράκ, και αυτό ήταν για την Ρωσία το καλύτερο σενάριο.

Την Ρωσία την εξυπηρετεί να μην φτάνει το φυσικό αέριο της Κασπίας Θάλασσας και της Μέσης Ανατολής στην Ευρώπη, ώστε να διατηρεί την δεσπόζουσα θέση της στις Ευρωπαϊκές αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου, και όχι να εισπράττει κάποιες προμήθειες από το φυσικό αέριο αυτών των περιοχών, για τις οποίες μάλιστα θα έχει καταβάλει τεράστια ποσά σε επενδύσεις και δίκτυα. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Το αστείο είναι ότι ο πλωτός σταθμός της Αλεξανδρούπολης και ο αγωγός Interconnector Greece Bulgaria εξυπηρετούν όσους κομμουνιστές συνεργάζονται με το Κατάρ. Γιατί όταν μιλάμε για φυσικό αέριο, και λαμβάνουμε υπόψη μας μόνο το υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG, το Κατάρ είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο. Επομένως το Κατάρ θα ήταν ο βασικός προμηθευτής του σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, και οι κομμουνιστές όλο και καμία ψιλικούρα θα εισέπρατταν.

Τώρα όμως, προκειμένου να κρατήσουν τα παραμάγαζα τους στο Ελληνικό δημόσιο και να χτυπήσουν την ΕΕ, συνεργάζονται με τους εθνικοσοσιαλιστές και την Ρωσία, και δεν μπορούν να προωθήσουν με μεγάλη δύναμη ούτε καν τον αγωγό IGB που συμφέρει το Κατάρ.

Αυτή τη στιγμή συντελείται μία εθνική προδοσία σε βάρος της χώρας, και η Ελλάδα είναι έτοιμη να πετάξει την μόνη ασπίδα έχει στην διάθεση της, που δεν είναι άλλη από την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ευθύνη που θα έχουν οι κομμουνιστές για έναν ενδεχόμενο διαμελισμό της Ελλάδας θα είναι τεράστιες, και δεν θα τους απαλλάξει από τις ευθύνες τους η τοποθέτηση ενός εθνικοσοσιαλιστή με μυαλό μωρού παιδιού στο Υπουργείο Άμυνας. Αν η Ελλάδα διαμελιστεί η τιμωρία των κομμουνιστικών ηγεσιών θα πρέπει να είναι παραδειγματική.

Και δεν μιλάω για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ, που είναι τυχάρπαστα κόμματα. Όπως τυχάρπαστο κόμμα ήταν και το ΠΑΣΟΚ, που δημιουργήθηκε από πρώην κομμουνιστές. Απλά το ΠΑΣΟΚ λόγω των τεράστιων Ευρωπαϊκών κονδυλίων που διαχειρίστηκε, και λόγω της πρόσβασης που είχε σε δανεικό χρήμα, κατάφερε να αντέξει για δεκαετίες. Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ είναι ότι δεν έχουν πρόσβαση σε ανάλογα κονδύλια, και άρα δεν μπορούν να αντέξουν στον χρόνο με τον ίδιο τρόπο που άντεξε το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που θα έχει την ευθύνη του διαμελισμού της Ελλάδας θα είναι το ΚΚΕ, που είναι το κόμμα που επί 4 δεκαετίες τροφοδοτεί με στελέχη το πολιτικό και δημοσιογραφικό μας σύστημα.  Αυτό είναι το κόμμα που βαρύνεται με την προδοσία που συντελείται σήμερα εναντίον της χώρας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου