Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Οι Πραγματικοί Λόγοι των Νέων Τουρκικών Προκλήσεων

Πριν αρχίσουν οι σύντροφοι να μας λένε ότι η ΕΕ στήνει σκηνικό έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ας σκεφτούν για μια φορά στην ζωή τους. Παρόλο που ξέρω πόσο δύσκολο τους είναι να σκέφτονται.

Ο Τσίπρας έχει προς το παρόν εγκαταλείψει το αγαπημένο του Κατάρ, και έχει συμμαχήσει με την Ρωσία και τους εθνικοσοσιαλιστές, που είναι φίλοι των Ρώσων ολιγαρχών. Ο καθένας εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα. Τι προσπαθεί όμως να πουλήσει ο Τσίπρας στην Ευρώπη? Σε τι νομίζει ότι πατάει και τους απειλεί?


Τους απειλεί ότι αν επιμείνει η ΕΕ στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, πχ αποκρατικοποιήση ΔΕΗ και ΔΕΠΑ, ανεξάρτητες αρχές για την δικαιοσύνη και τις φορολογικές αρχές κλπ, η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ΕΕ και θα βρεθεί στο πλευρό της Ρωσίας. Και γιατί είναι αυτό σημαντικό για την ΕΕ? Είναι πολύ σημαντικό, γιατί ο αγωγός που φιλοδοξεί να δημιουργήσει η ΕΕ. και που θα μειώσει την εξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία, θα πρέπει να περνάει αναγκαστικά από την Ελλάδα, είτε αυτός ο αγωγός είναι ένας αγωγός όπως ο Nabucco ή ο ΤΑΝAP (κόκκινη γραμμή), είτε είναι ο East Med (κίτρινη γραμμή). Μιλάω για την τροφοδοσία του νότιου τμήματος της Ευρώπης. Βλέπε παρακάτω χάρτη.
Ο Ερντογάν θέλει ο αγωγός TANAP, που θα περνάει μέσα από την Τουρκία (κόκκινη γραμμή), να μεταφέρει Αζέρικο, Ιρανικό, Ιρακινό, και Τουρκμενικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, παρακάμπτοντας την Ρωσία, καθιστώντας de facto την Τουρκία ως μία εξίσου μεγάλη δύναμη με την Ρωσία.

Η απειλή λοιπόν του Τσίπρα προς την ΕΕ, είναι και μία απειλή προς την Τουρκία. Με τόσο μεγάλους Μουσουλμανικούς πληθυσμούς στην Βόρεια Ελλάδα, θα πρέπει να προσέχουμε όταν απειλούμε την Τουρκία. Ειδικά όταν ξέρουμε πόση δουλειά έχει κάνει το Τουρκικό προξενείο. Γιατί αν ενωθεί η Τουρκία με την Αλβανία, δεν θα χρειάζεται πλέον να συναινέσει η Ελλάδα για την δημιουργία κάποιου αγωγού όπως ο TANAP.

Επίσης αν τα σπάσουμε με την ΕΕ, με όπλο την παρεμπόδιση κάποιου ανταγωνιστικού στην Ρωσία αγωγού, δεν θα πρέπει να περιμένουμε βοήθεια από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ σε περίπτωση που μας επιτεθεί η Τουρκία. Γιατί η ένωση Τουρκίας-Αλβανίας θα τους εξυπηρετεί. Θα πρέπει να περιμένουμε βοήθεια μόνο από την χρεοκοπημένη Ρωσία.

Ας προσέχει λοιπόν λίγο αυτό το πολιτικό τσογλανάκι, αυτός ο επαγγελματίας καταληψίας, γιατί με αυτά που κάνει ενδεχομένως να μας βάζει στην τελική ευθεία για το δικό μας Κυπριακό. Και τότε δεν θα τον σώζει τίποτα. Ούτε το ότι έδωσε το Υπουργείο Άμυνας σε έναν εθνικοσοσιαλιστή με μυαλό μωρού παιδιού.

Για τον διαφαινόμενο διαμελισμό της Ελλάδας βλέπε παρακάτω

6 σχόλια:

 1. πολυ μεγαλη και ευφειεστατη μαλακια.. ποιος μαλακας εισαι που τα σκευτεσε το σο πολυ μαλακισμενα αυτα;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχεις κάποια απόδειξη πως αυτά είναι όντως "μαλακίες", όπως λες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολυ καλο αρθρο ! Συμφωνω απολυτα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολυ καλο !! Μην ακους κανεναν συνεχισε να γραφεις !

  ΑπάντησηΔιαγραφή