Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί θα Πρέπει να Περιμένου μία Σύγκρουση Ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ

Ακούμε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να απαιτούν την παραίτηση του Σαμαρά, γιατί λέει έχει ευθύνη για την μεγάλη ήττα της ΝΔ. Στην ίδια γραμμή και όλοι οι δημοσιογράφοι. Κάποιοι το απαιτούν, όπως οι δημοσιογράφοι του Βαρδινογιάννη, Νίκος Χατζηνικολάου και Πόπη Τσαπανίδου, και κάποιοι άλλοι, που είναι πιο διακριτικοί, ρωτούν συνέχεια πως είναι δυνατόν να μην έχει ξεκινήσει μία συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ, για τα αίτια της απώλειας των 2 ποσοστιαίων μονάδων στις εκλογές του Ιανουαρίου. Δίπλα σε αυτούς, δυστυχώς, και πολλά παπαγαλάκια που βρίσκονται στα δήθεν φιλελεύθερα κομματίδια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, κατεβάζει υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ ο Σαμαράς είχε δεσμευτεί ότι θα κατεβάσει και μετά τις εκλογές τον Δήμα. Ήδη στα κανάλια έχει αρχίσει και εμφανίζεται η Καραμανλική σαπίλα της περιόδου 2004-2009. Μόνο τον Παυλόπουλο δεν έχω δει ακόμα.

Και για ποιον λόγο λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αναγκαία η απομάκρυνση του Σαμαρά? Επειδή είναι λέει ακροδεξιός. Ποιος το λέει αυτό? Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε κυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο, που πήρε την ευχή της ΧΑ από τις φυλακές, και που πάει αγκαλιά με τους εθνικοσοσιαλιστές Μαρίν Λε Πεν και Βλάντιμιρ Πούτιν, ως ο Δούρειος Ίππος της ΕΕ, να απειλήσει προκειμένου να προστατευθούν τα Γαλλικά, τα Ρωσικά και τα Ελληνικά ενεργειακά και τραπεζικά συμφέροντα.

Γιατί μπορεί πίσω από όλους αυτούς να βρίσκεται ο συνταξιούχος, που του υπόσχονται να του αυξήσουν την σύνταξη, ο δανειολήπτης, που του υπόσχονται να του χαρίσουν το δάνειο, ο δικηγόρος, που του υπόσχονται να του κρατήσουν το επάγγελμα κλειστό κ.ο.κ. όμως το τιμόνι του τρένου το κρατάνε τα μεγαλύτερα συμφέροντα, και αυτά είναι τα συμφέροντα των τραπεζών και της ενέργειας. Και αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, με την βοήθεια των κνιτών των ΜΜΕ, και της σαπίλας της Καραμανλικής δεξιάς, απαιτεί την παραίτηση του Σαμαρά, επειδή είναι λέει ακροδεξιός.

Όλη η Ευρώπη έχει κράξει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεργασίες του, με πρώτο και καλύτερο τον Γάλλο σοσιαλιστή Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Βλέπε Liberation.


Το κράξιμο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η ΧΑ, έναν τρόπο έχουν να το ξεπεράσουν. Δημιουργώντας κάποια τεχνιτή ένταση. Και σε ποιον τομέα μπορεί να δημιουργηθεί αυτή η ένταση? Στο θέμα των μεταναστών φυσικά. Γιατί εκεί υπάρχει όντως διαφορά, αφού όλοι οι νομιμοποιημένοι μετανάστες θα είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι της ΧΑ και των ΑΝΕΛ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν είναι όμως χαζοί. Ξέρουν ότι την στιγμή που πάνε αγκαλιά με τον Πούτιν και την Λε Πεν να κάνουν τον Δούρειο Ίππο της ΕΕ, δεν είναι η κατάλληλη για να ανοίξουν μεταξύ τους θέματα. Μπορούν να αφήσουν το μεταναστευτικό για αργότερα, όταν τα πράγματα θα είναι πιο ήρεμα. Πιστεύω όμως ότι η ανάγκη να παρουσιαστούν ως διαφορετικά κόμματα, θα τους αναγκάσει να δημιουργήσουν σύντομα μία δυνατή και τεχνητή ένταση.

Στο παρακάτω link, έχω βάλει ένα απόσπασμα από μία άγρια επίθεση του δημοσιογράφου του Βαρδινογιάννη, Νίκου Χατζηνικολάου, εναντίον του Σαμαρά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου