Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο 4 Επιλογές που Έχει στην Διάθεση του ο ΣΥΡΙΖΑ

Να αφήσει το πολιτικό μας σύστημα τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει μέτρα στο όνομα της αριστεράς αποκλείεται. Νομίζω ότι αυτό είναι δεδομένο. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δημιουργήθηκε και να διοικήθηκε από ανθρώπους που προέρχονταν από το ΚΚΕ, αλλά στην συνείδηση του κόσμου οι κνίτες των ΜΜΕ το πέρασαν σαν “νεοφιλελεύθερο” κλπ.

Τον ΣΥΡΙΖΑ όμως, οι κνίτες των ΜΜΕ τον έφεραν με σύνθημα "πρώτη φορά αριστερά”. Επομένως είναι αδύνατον να αφήσει το πολιτικό μας σύστημα τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει δυσάρεστα μέτρα στο όνομα της αριστεράς. Άρα τέσσερις είναι οι λύσεις που έχουν οι κομμουνιστές στην διάθεση τους.

Η πρώτη είναι να αφήσουν ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ για κάψιμο, το οποίο θα ονομαστεί πάλι “νεοφιλελεύθερο”, “αριστεροί με δεξιές τσέπες” κτλ, και τους οποίους θα βάλουν να παίρνουν μέτρα μαζί με την ΝΔ.  Χτυπώντας ταυτόχρονα την ΝΔ. Το άλλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ θα το ισχυροποιήσουν σαν τον νέο αντιμνημονιακό πόλο.

Η δεύτερη λύση είναι να πάει ο Τσίπρας σε εκλογές, ώστε να σώσει ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ, και να σπρώξουν οι κνίτες των ΜΜΕ την ΝΔ, να την βγάλουν πρώτη, αλλά όχι αυτοδύναμη, ούτε φυσικά με 149 έδρες αλλά με πολύ λιγότερες. Να βάλουν την ΝΔ, συνεπικουρούμενη από το Ποτάμι του προερχόμενου από το ΚΚΕ Σταύρου Θεοδωράκη, να παίρνει πάλι μέτρα, ώστε να λένε οι κνίτες των ΜΜΕ “σας έλεγαν ότι οι αριστεροί θα σας πάρουν τα σπίτια και σας τα παίρνουν οι δεξιοί”. Ο Θεοδωράκης θα έχει τον ρόλο που είχε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά. Να διασφαλίζει ότι δεν θα βρεθεί κάποιος τρελός Γεωργιάδης να κάνει κάτι παραπάνω απ’ όσα θέλουν.

Η τρίτη λύση, και κατά την γνώμη μου η μόνη αποτελεσματική, αλλά πολύ δύσκολη για τους κομμουνιστές, είναι η εξής. Αν δουν ότι οι Ευρωπαίοι δεν αστειεύονται πλέον, και  αποφασίσουν να κάνουν πράγματι αυτά που οι Ευρωπαίοι ζητούσαν το 2010, αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις δηλαδή, μπορεί να πάει ο Τσίπρας σε εκλογές, να σπρώξουν οι κνίτες των ΜΜΕ την ΝΔ, να την βγάλουν πρώτη και αυτοδύναμη, ώστε να κάνει αυτές τις αλλαγές, και να εισπράξει και όλη την πολιτική φθορά που θα ακολουθήσει.  Αυτό θα είναι και το πολιτικό τέλος της ΝΔ, και στις επόμενες εκλογές, που θα είναι 4 χρόνια μετά, κάποιο κόμμα της αριστεράς θα έρθει πρώτο με 20% διαφορά.

Η τρίτη λύση, είναι η μόνη ρεαλιστική λύση, αλλά ποιο θα είναι το όφελος για τους κομμουνιστές, αφού αυτή η λύση θα σημάνει και την απώλεια των παραμάγαζων τους στο κράτος? Δεν θα ανήκει πλέον η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ στον Λαφαζάνη και στον κάθε Λαφαζάνη, δεν θα ανήκει πλέον η δικαιοσύνη στην Κωνσταντοπούλου και στον Παυλόπουλο, και στην κάθε Κωνσταντοπούλου και στον κάθε Παυλόπουλο. Επίσης οι Ρώσοι ολιγάρχες θα σταματήσουν να πληρώνουν εθνικοσοσιαλιστές φίλους τους.

Θα διστάσουν μπροστά στην καταστροφή της εξόδου από το ευρώ οι κομμουνιστές, ώστε να επιλέξουν την τρίτη λύση ή έστω την δεύτερη, ή θα αποφασίσουν να κρατήσουν τα παραμάγαζα τους και να πάνε στην τέταρτη λύση, που θα είναι ή έξοδος από το ευρώ,  με διατήρηση των παραμάγαζων τους στο κράτος, και κόστος την μετατροπή της Ελλάδας σε μία Κούβα της Μεσογείου? Το σίγουρο είναι ότι αποκλείεται οι κομμουνιστές να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει δυσάρεστα μέτρα στο όνομα της αριστεράς μόνος του.

Το κλειδί για να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, είναι το εξής. Οι κομμουνιστές διενεργούν συνεχώς δημοσκοπήσεις, και γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα ποσοστά των κομμάτων. Στην συνέχεια δίνουν εντολές στους κνίτες των ΜΜΕ να σπρώξουν ή να χτυπήσουν ένα κόμμα, ανάλογα με το που θέλουν να το φέρουν. Αν για παράδειγμα θέλουν την ΝΔ πρώτη αλλά όχι αυτοδύναμη, θα δώσουν στους κνίτες των ΜΜΕ διαφορετική εντολή, από το αν την θέλουν πρώτη αλλά αυτοδύναμη κ.ο.κ. Με την ανάπτυξη των μεδόθων των δημοσκοπήσεων οι δυνατότητες ελέγχου του εκλογικού αποτελέσματος έχουν αυξηθεί δραματικά.

Το δεύτερο είναι να καταλάβουμε ότι όλοι οι κνίτες που λυμαίνονται τα ΜΜΕ είναι επιλογή του πολιτικού μας συστήματος. Δεν είναι επιλογή των καναλαρχών. Αν ένας καναλάρχης επιλέξει δημοσιογράφους σοβαρούς, που χτυπάνε το πολιτικό μας σύστημα, θα του κόψουν την διαφήμιση, και δεν θα μπορεί να συναγωνιστεί τα υπόλοιπα κανάλια. Είναι δηλαδή τσεκαρισμένοι από το πολιτικό μας σύστημα οι δημοσιογράφοι. Αυτός είναι ο μηχανισμός πάνω στον οποίο στηρίζεται το πολιτικό μας σύστημα. Και μεγάλη ευθύνη έχουν και οι εθνικοσοσιαλιστές. Αναφέρομαι στους κομμουνιστές επειδή είναι η μεγάλη πολιτική δύναμη από το 1981 και μετά. Πριν το 1981 τα ίδια έκαναν οι εθνικοσοσιαλιστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου