Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου και 17 Νοέμβρη

Λέω συνέχεια ότι οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές συνεργάζονται με τους Ρώσους, και ότι οι Έλληνες κομμουνιστές συνεργάζονται με τους Καταριανούς. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εθνικοσοσιαλιστές έχουν την πολυτέλεια να πουλάνε πατριωτισμό στους κομμουνιστές. Επειδή η Ρωσία είναι αντίπαλος της Τουρκίας, ενώ το Κατάρ είναι σύμμαχος της Τουρκίας. Όχι επειδή οι εθνικοσοσιαλιστές είναι πιο πατριώτες. Θέλω όμως να κάνω μια αναδρομή στο παρελθόν, με τις λιγοστές ομολογουμένως γνώσεις μου από εξωτερική πολιτική. Θέλω να πω όμως κάποια πράγματα που είναι φανερά. Ηλίου φαεινότερα που λέμε.

Κάποτε οι κομμουνιστές τα έπαιρναν από την Σοβιετική Ένωση και όχι από το Κατάρ. Το Κατάρ είναι μία πρόσφατη εξέλιξη. Δεν ξέρω πόσο πρόσφατη, αλλά πρόσφατη. Άλλωστε και την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου φιλορωσική θα πρέπει να την θεωρήσουμε, τουλάχιστον όσον αφορά την δεκαετία του 80. Ο Ανδρέας συνεργαζόταν στενά με τον δικτάτορα της Λιβύης, τον Καντάφι, και με τον Αραφάτ της Παλαιστινιακής Αρχής, όπως επίσης και με την Συρία. Όλοι αυτοί ήταν οι βασικοί σύμμαχοι των Ρώσων.

Οι βασικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ ήταν η Σαουδική Αραβία, ο μεγάλος αντίπαλος της Ρωσίας στις αγορές πετρελαίου, και  οι Ισραηλινοί. Επομένως το ότι ο Ανδρέας συνεργαζόταν με τον Καντάφι, και την Συρία, τους βασικούς συμμάχους των Ρώσων, και στήριζε με τόσο πάθος τον Αραφάτ και τους Παλαιστινίους, πίσω από τους οποίους βρίσκονταν η Ρωσία, και οι οποίοι στρέφονταν εναντίον των Ισραηλινών, πίσω από τους οποίους βρίσκονταν οι ΗΠΑ, μας λέει τα πάντα για την εξωτερική πολιτική του Ανδρέα.

Το θέμα όμως δεν είναι ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν τόσο φιλορώσος. Αυτό ήταν αναμενόμενο, αν λάβουμε υπόψη μας ότι μιλάμε για το 1981, πριν την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, όταν οι περισσότεροι κομμουνιστές εργάζονταν και πληρώνονταν από την Σοβιετική Ένωση. Το θέμα είναι ότι και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε δείξει ότι ήθελε να δεθεί η Ελλάδα στο άρμα της Ρωσίας. 

Μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο είχε πέσει στο στρατόπεδο των Δυτικών, αλλά προφανώς το Ελληνικό πολιτικό σύστημα ήθελε πιο στενές σχέσεις με την Ρωσία, και την Λιβύη. Πιο στενές σχέσεις με το πετρέλαιο δηλαδή. Ας θυμηθούμε ότι ήταν επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, το 1975 συγκεκριμένα, όταν η 17 Νοέμβρη σκότωσε τον Ρίτσαρντ Γουέλς, τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα. Έτσι ξεκίνησε την πορεία της η 17Ν. Επί Κωνσταντίνου Καραμανλή ξεκίνησε η 17Ν, και όχι επί Ανδρέα Παπανδρέου. Ξεκίνησε η 17Ν την δράση της 6 ολόκληρα χρόνια πριν παραδοθεί η χώρα στους κομμουνιστές το 1981. Άρα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι η στροφή προς την Ρωσία ήταν και επιθυμία των εθνικοσοσιαλιστών.

Είναι βέβαιο ότι από την στιγμή που σκοτώσαμε τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ πέρασαν σε άλλη φάση. Η δολοφονία του Γουέλς, ήταν φαντάζομαι για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, αυτό που ήταν για τις σχέσεις Σαουδικής Αραβίας-ΗΠΑ το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, τον Σεπτέμβριο του 2001. Βλέπε “Ο Ρόλος της Σαουδικής Αραβίας στην Επίθεση στους Δίδυμους Πύργους”. Όπως κάποια τμήματα της ελίτ της Σαουδικής Αραβίας είχαν αρχίσει να βλέπουν την παρουσία των ΗΠΑ ως εμπόδιο στην περεταίρω σύσφιξη των σχέσεων Σαουδικής Αραβίας-Κίνας, έτσι και κάποια τμήματα της Ελληνικής ελίτ είχαν αρχίσει να βλέπουν τις ΗΠΑ ως εμπόδιο στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Λιβύης-Σοβιετικής Ένωσης, των σχέσεων δηλαδή της Ελλάδας με το πετρέλαιο.

Θα μου πείτε μα δεν τόλμησε ο Ανδρέας να διώξει τις βάσεις των ΗΠΑ από την Ελλάδα όπως έλεγε, ούτε και να βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Πράγματι,  δεν το τόλμησε. Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας ότι είχε προηγηθεί το Κυπριακό, όταν ο Μακάριος προσπάθησε να διώξει τις Βρετανικές βάσεις, και να φέρει τους Ρώσους, και η Κύπρος διαμελίστηκε. Είχαν δει και ο Ανδρέας και ο Καραμανλής τι έγινε στην Κύπρο το 1974, και φαντάζομαι αυτό τους έκανε πιο διστακτικούς στο να διώξουν ολοκληρωτικά το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα, προκειμένου να απολαύσουν πιο στενή συνεργασία με την Ρωσία, την Λιβύη, και το πετρέλαιο.

Όσο για το Κυπριακό δεν πρέπει να το φορτώνουμε στους Αμερικανούς και στους Άγγλους. Οι Κύπριοι ήθελαν να τους διώξουν. Δεν είχαν κανένα λόγο οι ΗΠΑ και οι Άγγλοι, αλλά και το ΝΑΤΟ γενικότερα να υπερασπιστούν την Κύπρο, αφού η Τουρκία ήταν πιστό μέλος του ΝΑΤΟ. Οι Ρώσοι όφειλαν να υπερασπιστούν την Κύπρο, αφού για τους Ρώσους οι Κύπριοι είχαν αποφασίσει να διώξουν τους Βρετανούς, και να μην επιτρέψουν στις ΗΠΑ να πάρουν την θέση τους. Επομένως στην Ρωσία πρέπει να φορτώνουμε τον διαμελισμό της Κύπρου.

Ούτε όμως πρέπει να θεωρούμε το ίδιο τoν Κωνσταντίνο Καραμανλή με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Καραμανλής μπορεί να ήθελε να κάνει η χώρα στροφή προς την Ρωσία, πολύ κακώς για μένα, αλλά ήθελε την Ελλάδα στην ΕΕ. Ο Ανδρέας ήταν ένας κλασικός τριτοκοσμικός κομμουνιστής ηγέτης, που οραματιζόταν τριτοκοσμικές λύσεις, όπως της Λιβύης και της Βενεζουέλας. Οι κομμουνιστές ανέχθηκαν την ΕΕ λόγω των πακέτων που απλόχερα έφταναν στην Ελλάδα από αυτήν. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας είχαν κάνει τσιράκι της Ρωσίας, του Καντάφι, ή όποιου τέλος πάντων τους έδινε καλύτερες προμήθειες.

Ούτε επίσης πρέπει να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τον Γεώργιο Παπανδρέου με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν ένας άνδρας που πολέμησε τους κομμουνιστές, και δεν επέτρεψε να πέσει η χώρα στην πλευρά της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό από μόνο του δίνει στον Γεώργιο Παπανδρέου  μία αξία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο άνθρωπος που παρέδωσε την χώρα στους κομμουνιστές, καθώς ήταν και ο ίδιος πρώην κομμουνιστής.

Επομένως μπορεί να συμφωνούσαν ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου στην στροφή προς την Ρωσία, αλλά ποτέ ο πρώτος δεν οραματίστηκε τριτοκοσμικές λύσεις για την Ελλάδα. Και βλέπετε ότι ο ανηψιός, ο Κώστας Καραμανλής, δεν τιμά την μνήμη του, και συνεργάζεται με τους κομμουνιστές, αποκαλώντας τον Σαμαρά και τον Γεωργιάδη ακροδεξιούς. Οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι να διασφαλίσουν την παρουσία της χώρας στον πυρήνα της ΕΕ. Και αποκαλούν τον Σαμαρά και τον Γεωργιάδη ακροδεξιούς οι κομμουνιστές, που συμμάχησαν με τους ΑΝΕΛ, και με τις ευλογίες της ΧΑ από τις φυλακές, χέρι χέρι με τους εθνικοσοσιαλιστές Μαρίν Λε Πεν και Πούτιν, και τους κομμουνιστές των Ποδέμος, και του Βρετανού Farage, πάνε να χτυπήσουν την ΕΕ. Μετατρέποντας την Ελλάδα σε έναν Δούρειο Ίππο για την Ευρώπη.

Τα περισσότερα βέβαια από τα παραπάνω αφορούν το παρελθόν. Σήμερα οι κομμουνιστές τα παίρνουν κυρίως από το Κατάρ και οι εθνικοσοσιαλιστές τα παίρνουν από την Ρωσία, ενδεχομένως και από το Ιράν. Με την ύπαρξη φυσικά και πολλών χρηματοδοτήσεων χιαστί, γιατί όλα τα κόμματα θέλουν να έχουν και εξαιρέσεις, ώστε να μπορούν να μιλάνε με όλες τις χώρες. Μιλάω πάντα για την κεντρική γραμμή.

Το Κατάρ άλλωστε το εξυπηρετεί να χρηματοδοτεί αριστερά κόμματα, που είναι πιο ανεκτικά σε αυτό που ονομάζουμε “αθόρυβη τζιχάντ”. Την ειρηνική διάδοση, προς το παρόν δηλαδή, του Ισλαμικού φονταμενταλισμού στο εσωτερικό των Ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και των ΗΠΑ. Οι κομμουνιστές είναι πολύ πιο ανεκτικοί στον Ισλαμικό φονταμενταλισμό, και τον παρουσιάζουν σαν προστασία της ανεξιθρησκίας. Άλλωστε όλοι αυτοί που θέλουν να νομιμοποιήσουν οι κομμουνιστές, είναι αυριανοί ψηφοφόροι και ροπαλοφόροι τους. Φαντάζομαι πολλοί εξ αυτών είναι και πράκτορες της Τουρκίας. Όσο περισσότερους μετανάστες φέρνουν και νομιμοποιούν στην Ελλάδα οι κομμουνιστές, τόσο πιο ισχυροί θα είναι.

Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι δεν είναι τόσο εύκολο για ένα κόμμα να τα παίρνει και από το Κατάρ και από την Ρωσία, γιατί η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος, και το Κατάρ ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο, και συγκρούονται σε πολλά μέτωπα. Είδαμε όμως πρόσφατα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, με τις ευλογίες της ΧΑ από την φυλακή, συνεργάστηκαν μία χαρά για να χτυπήσουν την ΕΕ, αφού στην Ευρώπη το Κατάρ δεν έχει μεγάλα συμφέροντα. Βλέπε “Μία Γεωπολιτική & Οικονομική Ανάλυση της Στροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την Ρωσία”.


Αυτά τα λίγα για τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας-Κατάρ.
Υστερόγραφο: Όταν το 1996 το 50% των μετοχών της Μότορ Όιλ αγόρασε ο γίγαντας της Σαουδικής Αραβίας ARAMCO, υπήρχε η δυνατότητα το πολιτικό μας σύστημα να ζητάει χρήματα και από αλλού. Τις μετοχές αυτές τις πούλησε η ARAMCO πίσω στην Motor Oil το 2005. Βλέπε

Η Μότορ Όιλ και η Αράμκο σύρθηκαν στα δικαστήρια πριν ο Όμιλος Βαρδινογιάννη εξαγοράσει τις μετοχές το 2005. Βλέπε Βήμα.Η Σαουδική Αραβία όμως είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Ρωσίας στις αγορές πετρελαίου, και ήταν μέχρι πριν μία δεκαετία ο στενότερος σύμμαχος των ΗΠΑ. Γι' αυτό άρχισαν οι εθνικοσοσιαλιστές να φωνάζουν τους κομμουνιστές προδότες, ότι τα παίρνουν από τους Αμερικανούς κτλ. Αν τους έλεγαν ότι τα παίρνουν από την Σαουδική Αραβία, θα τους έλεγαν και οι κομμουνιστές ότι τα παίρνουν από την Ρωσία. Η Αμερική είναι αντίπαλος και των κομμουνιστών και των εθνικοσοσιαλιστών, και γι' αυτό την χτυπάνε και οι δύο.


Τώρα η οικογένεια Βαρδινογιάνη εισάγει φυσικό αέριο από το Κατάρ, αλλά προμηθεύεται πετρέλαιο κυρίως από την Ρωσία, όπως έλεγα στο "Μία γεωπολιτική ανάλυση της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την Ρωσία".

http://iakovosal.blogspot.gr/2015/02/blog-post_92.html

Δεν κατηγορώ τον Βαρδινογιάννη. Αν δεν δώσεις στους κομμουνιστές θα σε φάνε. Αν δεν προσλάβεις στο κανάλι σου δημοσιογράφους που εγκρίνουν, από την ΚΝΕ και την ΕΡΤ, θα σου κόψουν την κρατική διαφήμιση, δεν θα δίνουν στους δημοσιογράφους σου ρεπορτάζ, θα σου στείλουν τον ΣΔΟΕ κτλ, και θα σε κλείσουν. Οι κομμουνιστές είναι η πληγή της Ελλάδας όχι οι Βαρδινογιάννηδες. Οι επαγγελματίες κομμουνιστές για την ακρίβεια. Μακάρι να είχαμε κι άλλους Βαρδινογιάννηδες. Το λέω για να πω ότι με την στροφή του Ομίλου Βαρδινογιάννη προς την Ρωσία, είναι πιο εύκολο ξανά για τους κομμουνιστές και τους εθνικοσοσιαλιστές να συνεργαστούν, όπως είδαμε πρόσφατα άλλωστε. Όταν οι κομμουνιστές και οι εθνικοσοσιαλιστές αρμέγουν τις ίδιες αγελάδες, είναι και πιο εύκολο να συνεννοηθούν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου