Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Πως η ΔΕΗ Ενώνει τους Έλληνες Κομμουνιστές και τους Ρώσους

Θέλω να εξηγήσω τους λόγους που φέρνουν κοντά τους κομμουνιστές και τους Ρώσους, ενώ έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι οι κομμουνιστές συνεργάζονται κυρίως με το Κατάρ. Η νομοθεσία της Ευρωπαικής Ένωσης απαιτεί το σπάσιμο της παραγωγής, της μεταφοράς, και της διανομής της ενέργειας. Δεν μπορεί δηλαδή η Gazprom να παράγει φυσικό αέριο, να το διανέμει με δικό της δίκτυο, και να το πουλάει και από δικές της εταιρείες στους καταναλωτές.

Να δώσω παράδειγμα. Η Gazprom παράγει φυσικό αέριο. Το διακινεί με δικό της δίκτυο, μέσω του Nord Stream και του South Stream, και σε κάποιες χώρες το πουλάει και με δικές της εταιρείες (όχι στην Ελλάδα). Ο South Stream δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί. Παράδειγμα είναι.

Οι αντιμονοπωλιακοί κανονισμοί της ΕΕ απαιτούν το εξής. Ο παραγωγός της ενέργειας, πχ Gazprom, να μην μπορεί να μεταφέρει με δικό του δίκτυο την ενέργεια, πχ φυσικό αέριο, στο εσωτερικό της ΕΕ. Επίσης η ΕΕ απαιτεί ο ιδιοκτήτης του αγωγού, να επιτρέπει σε όλους τους παραγωγούς ενέργειας, πχ Ιράν, Κατάρ, Τουρκμενιστάν, Ιράκ, να χρησιμοποιούν το δίκτυο του, αν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τις τιμές που ορίζει ο τιμοκατάλογος του.

Έστω πχ ότι εγώ είμαι ο ιδιοκτήτης του αγωγού, και χρεώνω 1 δολάριο για κάθε χιλιόμετρο που μεταφέρω ένα κυβικό μέτρο φυσικού αερίου. Η ΕΕ απαιτεί να μην έχω το δικαίωμα να αποκλείσω κανέναν παραγωγό φυσικού αερίου, πετρελαίου κτλ, που είναι διατεθειμένος να πληρώσει αυτό το 1 δολάριο.

Επίσης η ΕΕ απαιτεί οι εταιρείες που πουλάνε την ενέργεια στο εσωτερικό των χωρών, πχ ΔΕΗ, ΔΕΠΑ κτλ, να είναι διαφορετικές από τις εταιρείες που την παράγουν, και από τις εταιρείες που την μεταφέρουν. Επίσης απαιτεί να μην υπάρχει μονοπώλιο στην πώληση της ενέργειας στο εσωτερικό των χωρών. Πχ να μην υπάρχει μία ΔΕΗ ή μία ΔΕΠΑ. Να είναι η αγορά της ενέργειας ελεύθερη, όπως είναι πχ η αγορά της τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

Αυτό είναι κάτι που πολεμάει με μανία η Gazprom, και που πολεμούν με μανία και οι Έλληνες κομμουνιστές, οι οποίοι λυμαίνονται τις Ελληνικές εταιρείες ενέργειας. Αν απελευθερωθεί η αγορά ενέργειας, δεν θα μπορούν να χρεώνουν μεγαλύτερες τιμές, και να δουλεύουν αυτές τις εταιρείες για λογαριασμό τους. Έτσι, παρόλο που οι Έλληνες συνεργάζονται κυρίως με το Κατάρ, το οποίο είναι εχθρός της Ρωσίας, έχουν ένα μεγάλο κοινό με την Gazprom και την Ρωσία. Το μίσος για τους Ευρωπαϊκούς αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς στην αγορά ενέργειας, αφού πλήττει θανάσιμα και την Gazprom και τους Έλληνες κομμουνιστές.

Στο παρακάτω άρθρο των Financial Times, με τίτλο “Greeks rebuff EU call for more Russia sanctions”, του Ιανουαρίου 2014, θα διαβάσετε ότι ο πρώτος που πήρε τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί, ήταν ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα. Γράφει το άρθρο:

5η Παράγραφος
The first foreign diplomat to meet Mr Tsipras after his formal appointment as premier on Monday was Andrei Maslov, the Russian ambassador to Athens, who passed on a congratulatory telegram from President Vladimir Putin.

Βλέπετε ότι ο Τσίπρας τοποθέτησε υπεύθυνο για την ΔΕΗ τον Λαφαζάνη, ο οποίος είναι ο ορισμός του τριτοκοσμικού κομμουνιστή, και ο οποίος αμέσως δήλωσε ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ. Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας φέρνει λοιπόν τους κομμουνιστές πολύ κοντά με τους Ρώσους, παρόλο που οι Ρώσοι ξέρουν ότι ο βασικός χρηματοδότης των Ελλήνων κομμουνιστών είναι το Κατάρ.

Να προσθέσω, ότι η ΕΕ εξαιρεί από τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς αγωγούς που αυξάνουν τον ανταγωνισμό ή την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Γιατί δεν είναι τόσο απλό να βρεθεί μία κοινοπραξία που θα κατασκευάσει τόσο ακριβά δίκτυα αγωγών. Αυτός είναι ο λόγος που επετράπη η κατασκευή του Ρωσικού αγωγού Nord Stream. Οι διαμάχες της Ρωσίας με την Ουκρανία, είχαν κατά το παρελθόν αφήσει στα κρύα του λουτρού πολλές Ευρωπαικές χώρες, γιατί το Ρωσικό φυσικό αέριο περνούσε κυρίως από την Ουκρανία.

Αυτός είναι ο λόγος που οι Ευρωπαίοι επέτρεψαν την κατασκευή του αγωγού, παρόλο που δεν ικανοποιεί την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Και αναρωτιέται ο κόσμος γιατί η Ρωσία είναι τόσο ενθουσιασμένη με τον Τσίπρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Κατάρ έχει πολύ μικρά συμφέροντα στην Ευρώπη. Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου της Ευρώπης. Βλέπετε ότι το Κατάρ έχει ελάχιστες πωλήσεις στην Ευρώπη. Είναι άφαντο στην αγορά πετρελαίου, και έχει μόνο το 8% στην αγορά του φυσικού αερίου.

Επίσης, τους διεφθαρμένους πολιτικούς δεν πρέπει να τους βλέπουμε σαν δεμένους με κάποιες χώρες. Τους κομμουνιστές δεν πρέπει να τους βλέπουμε όπως βλέπουμε τον Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ. Τους κομμουνιστές πρέπει να τους βλέπουμε σαν απατεώνες. Στηρίζουν πολύ το Κατάρ γιατί έχουν στενή συνεργασία με το Κατάρ. Δεν τους δεσμεύει κάτι να στηρίζουν παντού και πάντα το Κατάρ.

Οι κομμουνιστές δουλεύουν για λογαριασμό τους. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Κατάρ όταν συμφέρει και αυτούς. Στο θέμα της ΔΕΗ, και των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ, οι κομμουνιστές έχουν συμφέρον να συγκρουστούν με την ΕΕ, και να ταχθούν στο πλευρό της Ρωσίας. Γιατί η ΔΕΗ είναι δική τους επιχείρηση. Καλές είναι οι όποιες προμήθειες από το Κατάρ, αλλά η δική σου η επιχείρηση είναι αλλιώς. Πουλάνε την εξωτερική πολιτική επειδή πληρώνονται. Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν θα υπερασπιστούν τις επιχειρήσεις τους. Τρανή απόδειξη ο τρόπος που συντάσσονται με την Ρωσία εναντίον της ΕΕ στο θέμα της ΔΕΗ, και της ενέργειας γενικότερα.

Αν αύριο τους δώσετε εσείς περισσότερα απ’ όσα τους δίνει το Κατάρ, θα εξυπηρετήσουν εσάς. Απλά το Κατάρ είναι η χώρα που φημίζεται ότι πληρώνει καλά για να αγοράζει πολιτική επιρροή, και γι’ αυτό έχει μεγάλη επιρροή στους διεφθαρμένους πολιτικούς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου