Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Το Αντιμνημόνιο του Σαμαρά

Είπε ένας δημοσιογράφος κάτι που πραγματικά δεν μου είχε περάσει από το μυαλό. Μόλις γίνουν λέει τα πράγματα σκούρα με τους Ευρωπαίους, ίσως μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο όσοι χρειάζονται για να περνάνε τα μέτρα με τους βουλευτές της ΝΔ, και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτητοποιηθούν. Και θα χτυπάνε οι κνίτες των ΜΜΕ πάλι την ΝΔ, σαν αντιπολίτευση αυτή τη φορά, και οι αλητάμπουρες οι κομμουνιστές θα φτιάξουν άλλο κόμμα, αντιμνημονιακό πάλι, και θα είναι πάλι στο 30%. Και θα έχουν την ΝΔ να παίρνει τα μέτρα σαν αντιπολίτευση αυτή τη φορά.

Αν το σκεφτείτε δεν είναι τόσο απίθανο. Αυτό ήταν που ουσιαστικά πίεζαν οι κνίτες των ΜΜΕ τον Σαμαρά να κάνει κατά την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2014. Να παραιτηθεί ο Σαμαράς από πρωθυπουργός, και να παραχωρήσει ο Τσίπρας την ΔΗΜΑΡ στην ΝΔ, να μπουν στην κυβέρνηση και κάποιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, και να έχουν την ΝΔ για άλλον ένα χρόνο να παίρνει μέτρα. Ώστε να έρθει μετά από ένα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ με 50%. Κάτι που ευτυχώς ο Σαμαράς δεν δέχτηκε.

Άλλωστε αν θυμάστε έτσι ξεκίνησαν οι κνίτες των ΜΜΕ να χτυπάνε την ΝΔ. Σαν αντιπολίτευση ξεκίνησαν να την χτυπάνε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Αν δεν είχε μπει η ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, και είχε ζητήσει εκλογές, θα είχε πάρει 40%, και όχι 18% που πήρε τον Μάιο του 2012. Θα μπορούσε να πει κάποιος “ας μην στήριζε ο Σαμαράς την κυβέρνηση Παπαδήμου, και ας πήγαινε σε εκλογές, ώστε να πάρει 40%, και όχι 18% που πήρε μετά την συμμετοχή του στην  κυβέρνηση Παπαδήμου τον Μάιο του 2012”.

Σωστό. Σκεφτείτε όμως ρε παιδιά τι θα τον έκαναν τον Σαμαρά οι κνίτες των ΜΜΕ αν δεν είχε μπει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, είχε πάει σε εκλογές, και μετά είχε έρθει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους. Εδώ καλούσε τον Γιωργάκη να πάρει μέτρα όταν το Γιωργάκι ήταν στο “λεφτά υπάρχουν”, ψήφισε τα μισά μέτρα της κυβέρνησης του Γιωργάκη Παπανδρέου σαν αντιπολίτευση ακόμη, μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου μετά, και τέλος κατέβηκε στις εκλογές τον Μάιο του 2012 και πήρε 18%, και παρόλα αυτά, τα κομμουνισταριά των ΜΜΕ έχουν βίαια επιβάλλει να θεωρείται το αντιμνημόνιο του Σαμαρά το ίδιο με τον αντιμνημόνιο του Τσίπρα.

Σκεφτείτε τι θα είχαν κάνει στον Σαμαρά τα κομμουνισταριά των ΜΜΕ, αν είχε διανοηθεί να πάει σε εκλογές, και μετά ερχόταν σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους. Απλά σκεφτείτε το. Ενδεικτικά παραθέτω το παρακάτω βίντεο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου