Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Η Επίθεση που Δέχεται το Διαδίκτυο

Στο παρακάτω άρθρο του, με τίτλο “Το Ίντερνετ είναι Νεκρό Όπως το Ξέραμε” ο κομμουνιστής δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου μας εξηγεί πόσο επικίνδυνη είναι η Google. Γράφει ο “δημοσιογράφος”:

“Πως θα ήταν η ζωή μας αν ένα πρωί ξυπνούσαμε και ήταν πρακτικά αδύνατο να εντοπίσουμε σχετικά βίντεο και πληροφορίες στο Ιντερνετ; Και κυρίως πως θα ήταν η συνείδησή μας εάν ο σημαντικότερος σύμμαχός μας σε μια τέτοια δυστοπική κοινωνία ήταν ορισμένες από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές των ΗΠΑ όπως η Google η Amazon”;

Λέω συνέχεια για την ολοένα και μεγαλύτερη επίθεση που θα δέχεται το διαδίκτυο από τους κόκκινους και μαύρους φασίστες, αλλά και από τους διανοούμενους. Το διαδίκτυο είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος που έχουν αντιμετωπίσει ως τώρα, αποτελεί ουσιαστικά το τέλος της προπαγάνδας, και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πως μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Η πραγματικότητα είναι ότι μόνο με νομικά μέσα μπορούν να αντιμετωπίσουν το διαδίκτυο, με την βοήθεια φυσικά εγχώριων πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων που θίγονται από την ελευθερία της έκφρασης.

Όσοι νομίζετε ότι αυτά που λέει ο Χατζηστεφάνου είναι απλά ανοησίες κάποιων γραφικών της ένδοξης Ελληνικής δημοσιογραφίας, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Η Κίνα είναι πρωτοπόρος στην καταστολή του διαδικτύου, και ανάλογα βήματα έχουν γίνει και στην Λατινική Αμερική και την Ρωσία, στην οποία μάλιστα ο Πούτιν ήδη απειλεί την Google, το Facebook και το Twitter, ότι αν δεν προσαρμοστούν στις επιταγές του θα απαγορεύσει την χρήση τους στην Ρωσίοα.

Δεν πρόκειται βέβαια ο Πούτιν ή ο κάθε Πούτιν, να πει στα ίσια ότι η ελευθερία της έκφρασης του χαλάει την πιάτσα. Θα πει κάποιες αμπελοφιλοσοφίες όπως αυτές που λέει ο Χατζηστεφανής παραπάνω. Βλέπε άρθρο Telegraph με τίτλο “Facebook and Gmail face blacklist under Russian web laws”, του Σεπτεμβρίου 2014.

Όσο περισσότερο μπαίνει στη ζωή μας το διαδίκτυο, τόσο τα δημοσιογραφικά απόβλητα θα περνάνε στο περιθώριο, και θα αναπολούν την πρότερη δημοσιογραφική θαλπωρή που τους επέτρεπε να παριστάνουν τους δημοσιογράφους. Αυτοί οι δημοσιογράφοι θα είναι απλά η εμπροσθοφυλακή των πολιτικών και επιχειρηματιών που θίγονται από την ελευθερία του διαδικτύου, και οι οποίοι θα προσπαθούν να μας πείσουν πόσο καλύτερα θα ήταν για εμάς εαν αποφεύγαμε τους κινδύνους του, ξαναγυρνώντας στην θαλπωρή της Χατζηστεφάνειας ενημέρωσης, με την κατασκευή ενδεχομένως ενός εθνικού διαδικτύου, κάτι που ήδη συζητείται σε κάποιες χώρες της Λατινικής Αμερικής.


Με αυτό τον τρόπο, και το εγχώριο πολιτικό σύστημα θα μπορεί να περνάει την γραμμή του απερίσπαστα, και τύποι σαν τον Χατζηστεφάνου θα μπορούν να παριστάνουν τους δημοσιογράφους, και εμείς δεν θα κινδυνεύουμε από την Google. Τέλεια. Win win κατάσταση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου