Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Ο Ρόλος των Δημοσιογράφων στην Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Προσέξτε γιατί πάντα λέω ότι είναι τόσο σημαντικό ότι όλοι οι δημοσιογράφοι προέρχονται από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, όπως μπορείτε να διαβάσετε για τους πιο σημαντικούς από αυτούς στο παρακάτω link.


Λένε όλοι ότι ο Σαμαράς δεν έκανε καμία παραχώρηση για να αποφευχθούν οι εκλογές, εννοώντας κάποια λύση στα πρότυπα της κυβέρνησης Παπαδήμου, χωρίς να λένε ότι στην κυβέρνηση Παπαδήμου μπήκε ο Σαμαράς, ενώ ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις, και ενώ είχε ήδη ψηφήσει τα μισά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Το παρακάτω βιντεάκι δείχνει τον Σαμαρά να προτρέπει τον Γιωργάκη Παπανδρέου να πάρει μέτρα, πριν καν ο Σαμαράς και η ΝΔ συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Οι δημοσιογράφοι όμως έχουν επιβάλλει στον δημόσιο λόγο να θεωρείται το ίδιο το αντιμνημόνιο του Σαμαρά με τον αντιμνημόνιο του Τσίπρα. Είναι κάτι που απλά έχει επιβληθεί.


Και κατηγορούν τώρα οι δημοσιογράφοι τον Σαμαρά, επειδή δεν δέχτηκε να του δανείσει ο ΣΥΡΙΖΑ το κομμάτι της ΔΗΜΑΡ που έχει περιέλθει στην κατοχή του, προκειμένου να σχηματίσει η ΝΔ με την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ μία κυβέρνηση στα πρότυπα της κυβέρνησης Παπαδήμου, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Αυτό εννοούν οι δημοσιογράφοι όταν λένε ότι δεν έκανε κάποια πραγματική προσπάθεια ο Σαμαράς να αποφευχθούν οι εκλογές.

Ενώ ο Σαμαράς δέχτηκε να βάλει στην κυβέρνηση κάποιους από τους βουλευτές της Δημάρ που έχει αγοράσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εννούσε όταν έλεγε διεύρυνση της κυβέρνησης, χωρίς όμως να αλλάξει ο πρωθυπουργός και ο κορμός της κυβέρνησης.

Για όσους δεν το ξέρουν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ουσιαστικά αγοράσει ένα κομμάτι της ΔΗΜΑΡ, και θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι ο Κουβέλης θα είναι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, προκειμένου να εκλεγεί χωρίς σταυρό, και κάποιοι άλλοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούσε να σχηματιστεί μία κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2015, στα πρότυπα της κυβέρνησης Παπαδήμου, με πρωθυπουργό κάποιον άλλο από τον Σαμαρά, αλλά με την συμμετοχή ΚΑΙ του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά και θα συμφωνούσε ο Σαμαράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν ήθελε αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελα απλά να ενοικιάσει στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το κομμάτι της ΔΗΜΑΡ που έχει πλέον στην κατοχή του, χωρίς να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην νέα κυβέρνηση. Να δημιουργηθεί δηλαδή μία κυβέρνηση, χωρίς τον Σαμαρά πρωθυπουργό, μέρος της οποίας θα ήλεγχε έμμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κομματιού της ΔΗΜΑΡ που έχει αγοράσει. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, μέσω της ΔΗΜΑΡ, και πολιτικό κόστος δεν θα είχε από τα επώδυνα μέτρα.

Αυτό δεν το δέχτηκε ο Σαμαράς, και τον κατηγορούν οι δημοσιογράφοι ότι δεν έκανε κάποια πραγματική προσπάθεια για να αποφευχθούν οι εκλογές. Ούτε έχουν δώσει έμφαση οι δημοσιογράφοι στο ότι είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προτείνει υποψήφιο πρόεδρο Δημοκρατίας. Γιατί η ΝΔ θα ψήφιζε για πρόεδρο όποιον υποψήφιο επέλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά έγινε αυτό, και πέρασε εντελώς στα ψιλά.

Τώρα εννοείται ότι οι δημοσιογράφοι θα χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην πάρει αυτοδυναμία. Μα δεν θέλει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ. Την πρωτιά θέλει. Δεν τον εξυπηρετεί η αυτοδυναμία. Είναι πολύ καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τον προερχόμενο από το ΚΚΕ Σταύρο Θεοδωράκη, ή τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου, ή το ΠΑΣΟΚ, κάποιον που τέλος πάντων θα τον κρατάει για να μην σκίσει το καλσόν του όταν πάει να αρπαχτεί με τους Ευρωπαίους.

Αυτό που θα βλέπετε σαν επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τους δημοσιογράφους δεν θα είναι επίθεση, αλλά προστασία, γιατί η αυτοδυναμία θα ήταν το απόλυτο ξεγύμνωμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, και για τον κομμουνιστικό χώρο γενικότερα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, που απλά διοικήθηκε από πρώην κομμουνιστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο κομμουνιστικός χώρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώην ΚΚΕ εσωτερικού που μετονομάστηκε σε Συνασπισμό. Τα παραπάνω σαν ένα ακόμη απλό παράδειγμα του γιατί είναι τόσο σημαντικό ότι όλοι οι δημοσιογράφοι των μεγάλων ΜΜΕ προέρχονται από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου