Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Wikipedia

Wikipedia. Ο φόβος και ο τρόμος των ψεκασμένων. Λένε για να την απαξιώσουν ότι δεν είναι έγκυρη. Ότι μπορεί να γράφει όποιος θέλει ότι θέλει. Το άκουσα κι εγώ, χάρηκα, και πρόσθεσα κάτι σε ένα άρθρο τους. Μου το διαγράψανε στο πι και φι, και αφαίρεσαν από τον λογαριασμό μου την δυνατότητα να παραμβαίνει στα κείμενα τους.

Είμαι συνδρομητής στην Britanicca, αλλά η Wikipedia αξίζει όσο 100 Britanicca. Η Britanicca θα γράψει γι’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα μετά από 50 χρόνια, όταν θα έχουν βγουν πια στην δημοσιότητα τα επίσημα κρατικά έγγραφα. Η Wikipedia σου λέει από σήμερα “ο τάδε αρθρογράφος είπε αυτό”, και σου βάζει παραπομπή του άρθρου. Καταξιωμένων φυσικά δημοσιογράφων ή πηγών. Όταν υπάρχει καπνός, η Wikipedia σου λέει “για δες εκεί μήπως υπάρχει και φωτιά”.

Δεν παίρνει την ευθύνη να το παρουσιάσει σαν δική της θέση, ούτε σαν κάτι δεδομένο, αλλά σε πονηρεύει, οπότε είναι πια στην δική σου κρίση αν θα το λάβεις υπόψη σου. Και αυτό το κάνει σήμερα, γι’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα, και όχι  σήμερα, γι’ αυτά που συνέβησαν πριν 50 χρόνια. Wikipedia. Η θαρραλέα διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, που αξίζει όσο 100 Britanicca. Wikipedia. Ο φόβος και ο τρόμος των ψεκασμένων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου