Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Η Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Brookings Institute της Washington

Έλεγα στο παρακάτω link για την στενή συνεργασία που έχουν με το Κατάρ η ExxonMobil και η ConocoPhillips, οι δύο μεγαλύτερες Αμερικανικές εταιρείες ενέργειας, με έδρα το Τέξας και οι δύο, και για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας των ΗΠΑ, όχι επειδή είναι φιλο-Αμερικανός, αλλά επειδή είναι φιλο-Καταριανός.

Επίσης, όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω link από το site του think tank Brookings Institute, τον Ιανουάριο του 2013, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρώτη του παρουσία στην Ουάσινγκτον, μίλησε στο ίδρυμα.

Στο παρακάτω άρθρο του Washington Post, με τίτλο At fast-growing Brookings, donors may have an impact on research agenda”, στην 9η παράγραφο του τμήματος “Conscious of the Pressure”, θα διαβάσετε ότι το Κατάρ έχει δώσει 21 εκ δολάρια στο Brookings Institute. Στο τμήμα “Mutual Benefits” του ίδιου άρθρου, ο αρθρογράφος εξηγεί γιατί είναι αμοιβαία επωφελής η συνεργασία ανάμεσα στο Κατάρ και στο Brookings Institute.

Όπως θα διαβάσετε μάλιστα στο παρακάτω link του Brookings, το Brookings Institute έχει δημιουργήσει στο Κατάρ παράρτημα,, το Brookings Doha Center, μία από τις ελάχιστες παρουσίες του ιδρύματος Brookings στο εξωτερικό.

Δεν θέλω με τα παραπάνω να απαξιώσω το ίδρυμα Brookings, που είναι ένα πολύ σοβαρό think tank. Απλά φαντάζομαι ότι λόγω των σχέσεων του με το Κατάρ, θα ήταν σχετικά εύκολο για το Brookings να εξασφαλίσει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Στο παρακάτω link του left.g μπορείτε να διαβάσετε για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Brookings

Εδώ, τα δήθεν αντισυστημικά ΜΜΕ, το ταξίδι μας το παρουσίασαν ως επαφή του Τσίπρα με το Εβραϊκό λόμπι. Η δικαιολογία που χρησιμοποίησαν για να πείσουν τον κόσμο, ήταν ότι ένα πρώην μεγάλο στέλεχος της Goldman Sachs, o John Thornton, ο οποίος νομίζω δεν είναι καν Εβραίος, είναι chairman του Brookings. Έχει σημασία δηλαδή ότι ο πρόεδρος του Brookings προέρχεται από την Goldman Sachs, μία ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρεία που φημίζεται για την ποιότητα των στελεχών της, και όχι ότι μία από τις ελάχιστες παρουσίες του Brookings στο εξωτερικό είναι στο Κατάρ. Η Goldman Sachs γενικότερα αντιμετωπίζεται σαν ένα σκοτεινό ίδρυμα, και ποτέ σαν μία πολύ πετυχημένη κερδοσκοπική εταιρεία.

Και μια και λέω για Goldman Sachs, να πω κάτι ακόμα. Το παρακάτω λινκ της Wikipedia παρουσιάζει τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο με βάση τα έσοδα (revenues).

Ένας καλός τρόπος να ταξινομηθούν τα εταιρικά μεγέθη είναι βάσει των εσόδων τους, γιατί αν τις ταξινομήσουμε με βάση την χρηματιστηριακή τους αξία, πολλές κρατικές εταιρείες δεν θα συμπεριληφθούν, γιατί απλά δεν είναι εισηγμένες σε χρηματιστήρια. Η παρακάτω φωτογραφία εμφανίζει τις 10 πρώτες εταιρείες του link.


 Δύο Κινεζικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, η Sinopec και η China National Petroleum Corporation,  βρίσκονται στην πρώτη τριάδα με ετήσια έσοδα 486 και 455 δις δολάρια αντίστοιχα. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Αμερικανική Wal-Mart, εταιρεία λιανικών πωλήσεων, με 476 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι περισσότερες από τις 60 εταιρείες είναι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυτοκινητοβιομηχανίες, και εταιρείες τεχνολογίας. Δεν υπάρχει ούτε μία τράπεζα στη λίστα. Υπάρχουν μόνο δυο τρεις ασφαλιστικές εταιρείες, όπως η Allianz.

Οι μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ είναι οι ενεργειακές. Αυτές οι εταιρείες είναι που συνεργάζονται με το Κατάρ και έχουν την έδρα τους στο Τέξας. Η Goldman Sachs, η μεγαλύτερη τράπεζα Εβραϊκών συμφερόντων, έχει έσοδα 34 δις δολάρια ετησίως, ποσό τεράστιο, αλλά πολύ μικρό σε σχέση με τους γίγαντες της λίστας.

Επίσης η Goldman Sachs δεν είναι η μεγαλύτερη Αμερικανική τράπεζα. Το παρακάτω link της Wikipedia δείχνει τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, και η Goldman Sachs βρίσκεται περίπου στην 50η θέση.

Η πραγματική δύναμη λοιπόν στις ΗΠΑ δεν βρίσκεται στον Βορρά και στην Νέα Υόρκη, που είναι το χρηματοοικονομικό κέντρο, και όπου πράγματι υπάρχουν μεγάλες εταιρείες Εβραϊκών συμφερόντων. Η πραγματική δύναμη στις ΗΠΑ βρίσκεται στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο, στον Αμερικανικό Νότο και στο Τέξας, στο οποίο ζουν οι συνέταιροι των Αράβων. Εκεί που πήγε ταξίδι ο Αλέξης.

Και όταν τους στριμώχνεις, σου λένε “έλα μωρέ το Κατάρ, μια κουτσουλιά είναι”. Ε ας το μποϊκοτάρουμε ρε παιδιά. Να μην δεχόμαστε Καταριανές επενδύσεις, να το βρίζουμε στα κανάλια, να λέμε ότι δεν γίνονται ποτέ εκλογές εκεί κτλ. Να τους διώξουμε. Γιατί δεν μιλάει κανείς? Θα κοπεί το μπαγιόκο από τον θείο al-Thani και τους Έλληνες εφοπλιστές? Τα αγγλόφωνα Ρωσικά sites στάζουν χολή για το Κατάρ. Βλέπε παρακάτω άρθρο Russian Today (RT).

Εδώ οι δικοί μας φιλο-Ρώσοι υποτίθεται, όπως ο Δημήτρης Καζάκης και ο Άρης Χατζηστεφάνου, την λέξη Κατάρ δεν την έχουν ακούσει ποτέ. Μάλλον δεν διαβάζουν Ρωσικά sites. Στο παρακάτω link, υπάρχει μία απολαυστική συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη για την ομιλία Τσίπρα στο Brookings.

 Καθαρά νεοναζιστική ρητορική, σε μία συνέντευξη που αν την ακούσει κάποιος που δεν γνωρίζει, θα θεωρήσει ότι ο Τσίπρας δουλεύει για το Ισραήλ.  Δίνει έμφαση στα στελέχη του Brookings που είχαν εργαστεί στην Goldman Sacks. Για Δημήτρη Καζάκη βλέπε εδώ.

Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι πιο σκληροί και πιο επικίνδυνοι νεοναζί βρίσκονται στην αριστερά, και όχι στον εθνικοσοσιαλιστικό χώρο όπως πιστεύει ο κόσμος.  Ο Κασιδιάρης είναι πρόβατο μπροστά στον Καζάκη και στον Χατζηστεφάνου. Ο λόγος είναι ότι ο Κασιδιάρης βρίζει νυχθημερόν τους Εβραίους. Τους κατηγορεί από την μπανανόφλουδα που πατάει το πρωί, μέχρι την χρεοκοπία και τους παγκοσμίους πολέμους. Επομένως ο κόσμος που είναι υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου δεν τον θεωρεί αντικειμενικό, και είναι επιφυλακτικός απέναντι στα λεγόμενα του.

Οι αριστεροί νεοναζί αντιθέτως, κατηγορούν ανθρώπους σαν τον Κασιδιάρη για τον αντισημιτισμό τους, χωρίς ποτέ να απαντάνε επί της ουσίας στην προπαγάνδα τους. Λέει πχ ο Κασιδιάρης ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πράκτορας των Εβραίων, και οι αριστεροί νεοναζί του λένε ‘ντροπή σου να λες τέτοια πράγματα’, χωρίς ποτέ να αποδομήσουν την προπαγάνδα του, λέγοντας πχ για την σχέση του Ανδρέα με τους Άραβες. Έτσι μένει στον κόσμο η εντύπωση ότι είναι φίλοι των Εβραίων, ενώ στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από αυτούς πληρώνονται από τους Άραβες και από τους Έλληνες εφοπλιστές για να κάνουν προπαγάνδα.

 Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια. Και η προπαγάνδα των εθνικοσοσιαλιστών δεν έχει απαντηθεί, και έχουν περάσει στον κόσμο το μήνυμα ότι είναι φίλοι των Εβραίων. Μόλις λοιπόν ξεσπάσει κάποια κρίση στο Παλαιστινιακό, αρχίζουν μία απίστευτη προπαγάνδα, την οποία ο κόσμος αντιλαμβάνεται σαν αντικειμενική κριτική, πολύ πιο αντικειμενική από αυτή των εθνικοσοσιαλιστών, αφού προηγουμένως τους έχει δει να ασκούν κριτική στους εθνικοσοσιαλιστές για τον αντισημιτισμό τους.

Και με το δίκιο του ο κόσμος, όταν επί δεκαετίες ακούει ότι οι Ισραηλινοί φτιάχνονται με το Αραβικό αίμα, χωρίς ποτέ να του έχουν πει ότι οι Άραβες ουδέποτε από την ίδρυση του αναγνώρισαν το Ισραήλ (βλ http://tinyurl.com/prqj2ap ), αναπτύσσει για τους Ισραηλινούς, και για τους Εβραίους γενικότερα, πολύ μεγάλο μίσος. Και με το δίκιο του ο κόσμος. Πως αλλιώς να νοιώσεις για αυτούς που διψάνε για αίμα?

Αυτό είναι ένα από τα παιχνίδια που παίζουν μεταξύ τους οι κόκκινοι και μαύροι σοσιαλιστές. Και φυσικά ο κόσμος δεν μπορεί να γνωρίζει την σχέση και των μεν και των δε με τους Άραβες. Επίσης είναι οι νεοναζί της αριστεράς που έχουν τα μικρόφωνα και τις πένες, και όχι οι νεοναζί του εθνικοσοσιαλιστικού χώρου. Η ΧΑ να θυμίσω μέχρι το 2012 δεν είχε ούτε 1%. Δεν έφερε ούτε η ΧΑ, ούτε ο Πλεύρης, τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα στο 67%. Δεν είναι ότι δεν θα ήθελαν να το κάνουν. Απλά δεν είχαν την δύναμη να το κάνουν. Οι νεοναζί της αριστεράς είχαν τα μικρόφωνα και τις πένες και μπορούσαν να το κάνουν. Και το έκαναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου