Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Γιατί Είναι Επικίνδυνο να Υπερεκτιμάμε την Συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ

Ανέβασα χτες ένα άρθρο του Defense Point, που είδα στην σελίδα ενός φίλου, το οποίο έλεγε ότι οι Ισραηλινοί θα ζητήσουν από την ΕΕ να δημιουργηθεί ένας αγωγός φυσικού αερίου, ώστε να μεταφέρεται Ισραηλινό και Κυπριακό, και αργότερα και Ελληνικό αν βρεθεί, φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Επειδή τα ΜΜΕ παραπληροφορούν τον κόσμο για την φύση της συμμαχίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, θέλω να εξηγήσω κάποια βασικά πράγματα.. Η συμμαχία αυτή είναι πολύ περιορισμένης χρήσης, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το Ισραήλ. Και αυτό θέλω να το εξηγήσω. Η πραγματική συμμαχία είναι ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Κυπρίους, οι οποίοι έχουν ανάμεσα τους τα κοιτάσματα φυσικού αερίου (βλέπε παρακάτω φωτό). Οι πραγματικές συμμαχίες στις διεθνείς σχέσεις δημιουργούνται όταν υπάρχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση Κύπρου-Ισραήλ.

Η Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν έχει βρει πλούσια κοιτάσματα φυσικού αέριου. Είναι δεδομένο επίσης, ότι η Ελληνική αριστερά, είτε σαν αριστεροί που ήλεγχαν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ χτες, είτε σαν αριστεροί που ελέγχουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, είτε σαν αριστεροί που θα ελέγχουν την ηγεσία ενός άλλους κόμματος αύριο, συνεργάζονται με τους Άραβες, και με τους Έλληνες εφοπλιστές που συνεργάζονται με τους Άραβες. Για την σχέση των Ελλήνων κομμουνιστών και εφοπλιστών έλεγα εδώ.Οι Ισραηλινοί λοιπόν ξέρουν ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας ελέγχεται έμμεσα από τους Άραβες.

Από την άλλη πλευρά τώρα, οι Έλληνες πολιτικοί ξέρουν πολύ καλά, ότι η Τουρκία είναι πολύ πιο σημαντικός σύμμαχος από την Ελλάδα για τους Ισραηλινούς. Οι Ισραηλινοί χάλασαν την σχέση τους με τους Τούρκους όχι από επιλογή, αλλά επειδή ήθελαν να εκμεταλλευτούν τα ενεργειακά τους κοιτάσματα, και άρα έπρεπε να αναγνωρίσουν την Κυπριακή ΑΟΖ όπως έλεγα εδώ http://tinyurl.com/lkxvp9x και εδώ http://tinyurl.com/na2bc2u.

Η Τουρκία ήταν ο μόνος σύμμαχος των Ισραηλινών στον Μουσουλμανικό κόσμο. Η Τουρκία δεν ανεχόταν απλά το Ισραήλ, όπως έκανε ο Μουμπάρακ της Αιγύπτου, ή η Σαουδική Αραβία, λόγω των καλών τους σχέσεων με τις ΗΠΑ. Η Τουρκία είχε πραγματικά καλές σχέσεις με τους Ισραηλινούς, και έκαναν μέχρι και στρατιωτικές ασκήσεις μαζί. Μία εχθρική για τους Ισραηλινούς Τουρκία, γίνεται ένα ενιαίο μπλοκ με την Συρία και το Λίβανο, που ελέγχονται από το Ιράν, τον μεγάλο εχθρό των Ισραηλινών.


Είναι επομένως η Τουρκία απείρως σημαντικότερη από την Ελλάδα για την ασφάλεια του Ισραήλ. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά και οι Ισραηλινοί και οι Έλληνες πολιτικοί. Άσχετα με τις μπαρούφες που λένε στα ΜΜΕ και οι μεν και οι δε.

Αυτό θα ίσχυε, ακόμη και να μην είχαν πουλήσει οι κομμουνιστές την εξωτερική Ελληνική πολιτική στους Άραβες, και οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές στους Ρώσους. Θα ίσχυε δηλαδή ακόμη και αν η Ελλάδα είχε ανεξάρτητη Ελληνική εξωτερική πολιτική. Ισχύει βέβαια πολύ περισσότερο με την υφιστάμενη κατάσταση, αφού η Ελληνική αριστερά και οι Έλληνες εφοπλιστές, που είναι οι δύο μεγάλες δυνάμεις της χώρας, συνεργάζονται με τους Άραβες. Αλλά ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ακόμη και να είχε η Ελλάδα ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, πάλι η Τουρκία θα ήταν απείρως πολυτιμότερη από την Ελλάδα για την ασφάλεια των Ισραηλινών. Αυτό είναι απλά ένα γεγονός.

Επομένως η συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ, σε αντίθεση με την συμμαχία Κύπρου-Ισραήλ, είναι μία περιορισμένης χρήσης συμμαχία, με την έννοια ότι οι Ισραηλινοί ξέρουν ότι οι Έλληνες πολιτικοί τα παίρνουν από τους Άραβες, και οι Έλληνες πολιτικοί ξέρουν ότι η Τουρκία είναι πολύ πολυτιμότερος σύμμαχος για τους Ισραηλινούς. Είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Αυτή την στιγμή όμως, η Τουρκία είναι κοινός εχθρός για την Ελλάδα και το Ισραήλ. Και η Ελλάδα αλλά και το Ισραήλ γνωρίζουν πολύ καλά, ότι αν η Ελλάδα τα βρει με τους Τούρκους για την ΑΟΖ, ή αν οι Ισραηλινοί τα βρουν με τους Τούρκους, πχ στέλνοντας το φυσικό τους αέριο από την Τουρκία, η συμμαχία αυτή θα τελειώσει. Όσο όμως η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν εχθρικές σχέσεις με τους Τούρκους, η συμμαχία αυτή μπορεί να είναι ενεργή.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ισραηλινοί δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν έγινε το περιστατικό με το Μαβί Μαρμαρά και τον στολίσκο. Να θυμίσω ότι τον στολίσκο αυτόν έστειλε ο Ερντογάν για να χτυπήσει τους Ισραηλινούς για την συμφωνία που έκαναν με την Κύπρο, και οι Έλληνες αριστεροί μαζί με τους δημοσιογράφους των Ελλήνων εφοπλιστών χάλασαν τον κόσμο και ξεσήκωσαν τον κόσμο υπέρ του στολίσκου, δήθεν για ανθρωπιστικούς λόγους. Η πραγματικότητα είναι ότι το Κατάρ είναι σύμμαχος της Τουρκίας. Βλέπε εδώ http://tinyurl.com/phcjx9k  και http://tinyurl.com/pqnnjsm.

Οι Ισραηλινοί όμως δεν διαμαρτυρήθηκαν, γιατί ξέρουν ότι η συμμαχία Ελλάδας Ισραήλ αφορά μόνο την Τουρκία. Δεν αφορά την Τουρκία όταν μαζί της είναι και το Κατάρ. Ψάξτε τα αγγλόφωνα Ισραηλινά sites και βρείτε μου μία διαμαρτυρία των Ισραηλινών. Κάπου που να λέει ότι η Ελλάδα πούησε το Ισραήλ στο θέμα του στολίσκου. Τίποτα δεν θα βρείτε. Στο θέμα όμως της διαφωνίας Τουρκίας Ελλάδας για την Ελληνική ΑΟΖ, το Κατάρ είναι ουδέτερο, και εκεί ενεργοποιείται η συμμαχία Ελλάδας Ισραήλ.

Γιατί είναι τώρα εξαιρετικά σημαντικά όλα αυτά. Είναι εξαιρετικά σημαντικά, γιατί αν γυρίσει το πράγμα στις σχέσεις Τούρκων και Ισραηλινών, που είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις, οι Έλληνες κομμουνιστές και εθνικοσοσιαλιστές θα κάνουν πάρα πολύ σκληρή προπαγάνδα, θα διαδίδουν με όλα τα μέσα τους ότι οι Ισραηλινοί το έκαναν επίτηδες για να παρασύρουν την Ελλάδα, και ειδικά οι αριστεροί, με την δύναμη που έχουν στα ΜΜΕ, θα φτάσουν τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα, από το 67% που τον έχουν πάει μέχρι σήμερα, στο 850%.

Άρα είναι πολύ σημαντικό οι Έλληνες να ξέρουν, ότι οι Ισραηλινοί θα έκαναν τούμπες για να τα ξαναβρούν με τους Τούρκους. Αν μπορούσαν να στείλουν το φυσικό τους αέριο μέσω Τουρκίας, για να εξασφαλίσουν μία έστω ουδετερότητα, ούτε καν συμμαχία, της Τουρκίας στη σύγκρουση τους με τους Άραβες, θα το έκαναν με δάκρυα χαράς στα μάτια (βλέπε παρακάτω χάρτη).Για ποιον λόγο να μην το έκαναν? Τι έχουν να κερδίσουν από την Ελλάδα? Ένα ενιαίο αμυντικό δόγμα απέναντι στην Τουρκία, μόνο όταν δεν εμπλέκεται το Κατάρ. Μα αν η Τουρκία έπαυε να είναι εχθρός τους, δεν θα χρειαζόντουσαν κάτι τέτοιο.

Τώρα για το αν είναι εφικτό να τα βρουν οι Ισραηλινοί με τους Τούρκους, νομίζω ότι δεν είναι, γιατί δεν νομίζω να συμφέρει τους Τούρκους. Όχι επειδή δεν συμφέρει τους Ισραηλινούς. Το φυσικό αέριο των Ισραηλινών ανέρχεται σε 1.1 τρις κυβικά μέτρα, ενώ των εχθρών των Ισραηλινών, ανέρχεται σε 33 τρις κυβικά μέτρα για τους Ιρανούς, και 25 τρις για τους Καταριανούς. Αυτό τα 33 και 25 τρις η Τουρκία φιλοδοξεί να τα στείλει στην Ευρώπη εισπράττοντας άφθονα τέλη μεταφοράς και εκπτώσεις στην αγορά ενέργειας, και να μειώσει την εξάρτηση της από την Ρωσία, από την οποία αγοράζει το 80% περίπου της ενέργειας της σήμερα.

Αυτό που είχαν οι Ισραηλινοί να προσφέρουν στην Τουρκία, την μη αναγνώριση της Κυπριακής ΑΟΖ, το απώλεσαν προκειμένου να εκμεταλλευτούν το φυσικό τους αέριο. Πιστεύω ότι μόνο αν τα βρουν οι Ισραηλινοί με τους Ιρανούς και τους Καταριανούς, πράγμα πολύ δύσκολο αν όχι απίθανο, και στείλουν το φυσικό τους αέριο μέσω Τουρκίας, πράγμα εύκολο, μπορούν να τα ξαναβρούν με τους Τούρκους, ώστε μία Ισραηλινή και Τουρκική επαναπροσέγγιση να μην είναι κόντρα στα συμφέροντα των Τούρκων.

Επίσης, στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι που τα παίρνουν από επιχειρηματίες που συνεργάζονται με Ρωσία. Αυτοί, ενδεχομένως τώρα που τα έχουν τσουγγρίσει αρκετά με τις ΗΠΑ οι Ισραηλινοί, και έχουν αναβαθμίσει τις σχέσεις τους με τους Ρώσους, βλέπε εδώ http://tinyurl.com/lnrj3w9 και εδώ http://tinyurl.com/n4docbf,  μπορεί να θέλουν να δώσουν περισσότερη έμφαση απ’ όσο πρέπει στη συμμαχία Ελλάδας Ισραήλ. Αν κάποια στιγμή οι Ισραηλινοί τα βρουν με τους Τούρκους, αυτοί μπορεί να αρχίσουν να ουρλιάζουν ακόμη πιο δυνατά από τους κομμουνιστές, και να διαδίδουν ότι οι Ισραηλινοί σκόπιμα παγίδευσαν την Ελλάδα, εκτοξεύοντας όπως είπα τον Ελληνικό αντισημτισμό στα ύψη.

Ανακεφαλαίωση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρουν οι Έλληνες ότι η συμμαχία Ελλάδας Ισραήλ είναι μία ευκαιριακή συμμαχία. Αύριο μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι άλλο. Σήμερα όμως που μιλάμε, είναι μία ευκαιριακή συμμαχία, και αυτό το ξέρουν πολύ καλά και οι Έλληνες και οι Ισραηλινοί πολιτικοί, άσχετα από τις μπαρούφες που λένε. Είναι όμως πολύ πιο ευκαιριακή από την πλευρά της Ελλάδας, αφού η Ελλάδα ελέγχεται από δυνάμεις που είναι τελείως κόντρα στους Ισραηλινούς.

Επίσης, με τα σημερινά δεδομένα, είναι πιο εύκολο να  βρει η Ελλάδα μία λύση με την Τουρκία στο θέμα της ΑΟΖ, αφού κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε και τους συμμάχους της Τουρκίας, το Κατάρ, αλλά και το Ιράν που προσπαθεί να καλοπιάσει για να στείλει το φυσικό του αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, παρά να βρουν οι Ισραηλινοί μία λύση με την Τουρκία, αφού κάτι τέτοιο δεν θα εξυπηρετούσε ούτε το Κατάρ ούτε το Ιράν.

ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ. Γιατί το μόνο φάρμακο κατά του αντισημιτισμού είναι η αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου