Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Αίγυπτος-Ελληνική & Κυπριακή ΑΟΖ- Δημήτρης Καζάκης- Άρης Χατζηστεφάνου-ΣΥΡΙΖΑ

Η Αίγυπτος είχε αναγνωρίσει την Κυπριακή ΑΟΖ το 2003, επί προεδρίας του Αιγύπτιου εθνικοσοσιαλιστή δικτάτορα Μουμπάρακ. Όταν όμως το 2012 ήρθε στην εξουσία ο Mohamed Morsi των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο οποίος ήταν ο εκλεκτός του Κατάρ και της Τουρκίας, αποφάσισε να άρει αυτήν την αναγνώριση, και να διαπραγματευτεί  εκ νέου με την Κύπρο το θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ, παρουσία της Τουρκίας όμως αυτή την φορά. Μπορείτε να το διαβάσετε στο παρακάτω link της Αγγλικής έκδοσης της Καθημερινής.


και στο Cyprus news, στο παρακάτω link.


και στην Αγγλόφωνη Τουρκική εφημερίδα Todays Zaman στο παρακάτω link


Να το επαναλάβω για όποιον δεν το κατάλαβε. Ο Μουμπάρακ είχε αναγνωρίσει την Κυπριακή ΑΟΖ, και ο Μοχάμεντ Μόρσι των Αδελφών Μουσουλμάνων, οι οποίοι έχουν την στήριξη της Τουρκίας και του Κατάρ, αποφάσισε να άρει αυτήν την Αιγυπτιακή αναγνώριση της Κυπριακής ΑΟΖ, και να την διαπραγματευτεί εκ νέου με την Κυπριακή ηγεσία, παρουσία όμως και της Τουρκίας. Στην πραγματικότητα ο Μόρσι δεν αναγνώριζε την Κυπριακή ΑΟΖ, γιατί δεν υπήρχε καμία περίπτωση η Τουρκία να συμφωνήσει στην Κυπριακή ΑΟΖ, αφού θεωρεί την Βόρεια Κύπρο δικό της έδαφος.

Είναι σαν να λέμε ότι ο Μουμπάρακ δεν αναγνώριζε την Βόρεια Κύπρο ως Τουρκικό έδαφος, και άρα προχώρησε στην αναγνώριση της Κυπριακής ΑΟΖ, ενώ ο Mohamed Morsi των Αδελφών Μουσουλμάνων και του Κατάρ, αναγνωρίζει την Βόρεια Κύπρος ως Τουρκικό έδαφος, και άρα θεωρεί ότι μόνο αν συμφωνήσει και η Τουρκία μπορεί να προβεί σε κάποια συμφωνία με την Κύπρο για την Κυπριακή ΑΟΖ. Περί αυτού ακριβώς πρόκειται.

Για καλή μας όμως τύχη, ο Mohamed Morsi έμεινε στην εξουσία μόνο έναν χρόνο, από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2013, γιατί ο Αιγυπτιακός στρατός τον ανέτρεψε και έβαλε στην θέση του τον στρατηγό Σίσι (Abdel Fattah Saeed Hussein Khalil el-Sisi). Ο Σίσι λοιπόν όχι μόνο δεν ακύρωσε την συμφωνία Αιγύπτου-Κύπρου για την Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά προχώρησε σε συζητήσεις και με την Ελλάδα για να αναγνωρίσει και την Ελληνική ΑΟΖ.

Στην 5η παράγραφο του παρακάτω άρθρου της Αγγλικής έκδοσης του Βήματος, θα διαβάσετε ότι οι συζητήσεις για την Ελληνο-Αιγυπτιακή ΑΟΖ ξανάρχισαν μετά την ανατροπή του προέδρου Μόρσι, και ότι δεν είναι μυστικό ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιούσε την επιρροή του στους Αδελφούς Μουσουλμάνους και στον Μόρσι, ώστε να εμποδίσει μία συμφωνία ανάμεσα στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο.


Επί στρατηγού Σίσι μάλιστα, οι σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας κατέρρευσαν, και η Αίγυπτος έδιωξε τον Τούρκο πρέσβη, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω link του BBC. Σήμερα η Αίγυπτος και η Τουρκία έχουν άθλιες σχέσεις, άσχετα που οι δημοσιογράφοι των Ελλήνων εφοπλιστών δεν μας το λένε.


Ενώ δηλαδή η Αίγυπτος επί Μόρσι και Μουσουλμανικής Αδελφότητας ήταν αγκαλιά με την Τουρκία, με τον Σίσι έδιωξε τον Τούρκο πρέσβη, και ήρθε στην δική μας αγκαλιά. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, έχει και συνέχεια. Η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ, δεν στηρίζουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, και μάλιστα απέσυραν τους πρέσβεις τους από το Κατάρ επειδή τους στηρίζει, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο του CNN.


Στην 3η παράγραφο του παρακάτω άρθρου του Guardian, μπορείτε να διαβάσετε για την στήριξη της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κουβέιτ στον στρατηγό Σίσι, ο οποίος ανέτρεψε τoν Μόρσι και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Αυτές οι τρεις χώρες μάλιστα έδωσαν και 12 δις δολάρια στον Σίσι για να τον στηρίξουν.Παρακάτω, στην εφημερίδα Todays Zaman, που είναι μία από τις Αγγλόφωνες εφημερίδες της Τουρκίας, μπορείτε να διαβάσετε για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Τουρκία, αν η Αίγυπτος αναγνωρίσει εκτός από την Κυπριακή και την Ελληνική ΑΟΖ.


Τι θα περιμέναμε λοιπόν? Να ουρλιάζουμε όλοι μαζί υπέρ του Σίσι και κατά του Μόρσι και των Αδελφών Μουσουλμάνων. Σωστά? Λάθος. Γιατί υπάρχουν Έλληνες εφοπλιστές που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο του Κατάρ στην Ελλάδα και αλλού, αλλά και που γενικά κάνουν δουλειές με το Κατάρ. Και οι άνθρωποι κοιτάνε τις δουλειές τους. Στα τέτοια τους αν την Ελλάδα την συμφέρει να είναι στην εξουσία ο Σίσι ή ο Μόρσι. Αυτοί με το Κατάρ κάνουν δουλειές, και το Κατάρ θέλει Μόρσι. Άρα ο Μόρσι είναι ο άνθρωπος τους.

Θέλω να παραθέσω και μερικά δημοσιεύματα. Το πρώτο είναι το άρθρο του Δημήτρη Καζάκη, με τίτλο ‘Η κυβέρνηση των Αθηνών παράγοντας περιφερειακής αποσταθεροποίησης’ στο παρακάτω link.


 Το άρθρο του Δημήτρη Καζάκη αφορά στην συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλου με τον Αιγύπτιο ομόλογο του τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγο μετά την ανατροπή του Μόρσι.

Ο Βενιζέλος είχε συναντήσει τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών για το θέμα της Ελληνικής και Αιγυπτιακής ΑΟΖ. Ο Αιγύπτιος μάλιστα Υπουργός Εξωτερικών Nabil Fahmy, είχε δηλώσει μετά την συνάντηση ότι κάθε χώρα πρέπει να κοιτάει τα συμφέροντα της, αγνοώντας αν αυτό δυσαρεστεί τρίτες χώρες, εννοώντας την Τουρκία, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο της Αγγλικής έκδοσης της Καθημερινής. Ελπίζω αυτά να τα γράφουν και στις Ελληνικές εκδόσεις τους η Καθημερινή και το Βήμα, γιατί μόνο στις Αγγλικές τα βρίσκω.


Γράφει λοιπόν αυτολεξεί ο μεγάλος πατριώτης Δημήτρης Καζάκης στην μέση περίπου του παραπάνω άρθρου του, στο τμήμα ‘Το πρόσχημα της ΑΟΖ ή οι χάντρες για τους ιθαγενείς’:

‘Και η Ελλάδα τι δουλειά έχει με μια τέτοια κυβέρνηση; Μια κυβέρνηση που δεν έχει ούτε καν τυπική νομιμοποίηση με εκλογές. Τι δουλειά έχει ο Βενιζέλος με μια τέτοια κυβέρνηση και μάλιστα μεταβατική; Το προς τα πού μεταβατική πολύ φοβάμαι ότι ο Αιγυπτιακός λαός θα το ανακαλύψει με ποταμούς αίματος. Μήπως πήγε να εισπράξει συμβουλές; Μήπως πήγε να μάθει πώς σπρώχνει μια κυβέρνηση τον λαό στην αιματηρή καταστολή και στον εμφύλιο προκειμένου να μην απειλήσει ο ξεσηκωμός του τα σχέδια της ντόπιας ξενόδουλης ολιγαρχίας και των ξένων προστατών της; Πάντως ως πρόφαση για κατανάλωση των ιθαγενών της Ελλάδας εμφανίστηκε η επανάληψη των διαπραγματεύσεων με σκοπό την οριοθέτηση της ΑΟΖ των δυο χωρών’.

Έξαλλος λοιπόν ο μεγάλος πατριώτης Καζάκης με την συνάντηση του Βενιζέλου με τον υπουργό εξωτερικών του Σίσι. Αν κανείς τον ρωτήσει γιατί τα είπε αυτά, θα πει επειδή ο Σίσι πήρε την εξουσία με πραξικόπημα, ενώ ο Μόρσι είχε πάρει την εξουσία με εκλογές. Πράγματι, ο Μόρσι είχε πάρει την εξουσία δαπανώντας τα δισεκατομμύρια του Κατάρ. Όπως ακριβώς το τμήμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Γάζα, η Χαμάς, είχε πάρει την εξουσία με τα χρήματα του Κατάρ, ή μάλλον προσφέροντας ‘κοινωνικό έργο’ όπως το λένε οι δημοσιογράφοι των Ελλήνων εφοπλιστών μιντιαρχών. Και από το 2006 που η Χαμάς πήρε την εξουσία δεν ξαναέκανε εκλογές. Μην ξαναξοδευτεί το Κατάρ.

Για τα τεράστια ποσά που δαπάνησε το Κατάρ για να στηρίξει τον Μόρσι και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους στην Αίγυπτο, ελπίζοντας ότι η Αίγυπτος θα αγοράζει φυσικό αέριο από το Κατάρ, και ότι θα χρησιμοποιήσει το Κατάρ για να εκμεταλλευτεί το δικό της φυσικό αέριο, μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο του BBC


Μόλις λοιπόν ο δημοκρατικά εκλεγμένος Αδελφός Μουσουλμάνος Μόρσι πήρε την εξουσία, έδωσε στον εαυτό του εξουσίες για να κυβερνάει σαν δικτάτορας. Όπως ακριβώς έκανε η Χαμάς στην Γάζα. Εμείς όμως τον αγαπάμε τον Μόρσι, επειδή είναι δημοκράτης λέει. Άσχετα που είναι κολλητός με τον Ερντογάν και δεν αναγνωρίζει την Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ο Σίσι που τον ανέτρεψε αναγνωρίζει και την Ελληνική και την Κυπριακή ΑΟΖ και είναι στα μαχαίρια με την Τουρκία.

Για τις υπερεξουσίες που έδωσε ο Μόρσι στον εαυτό του προκειμένου να κυβερνάει σαν δικτάτορας μόλις πήρε την εξουσία, βλέπε 3η παράγραφο του παρακάτω Wikipedia link


τα παρακάτω links του Guardian, των New York Times και της Telegraph.
αλλά βλέπε ακόμη και το παρακάτω άρθρο του Al Jazeera, του καναλιού που ανήκει στους ιδιοκτήτες του Κατάρ, την οικογένεια των Al-Thani.


Τους έπιασε λοιπόν ο πόνος τους δικούς μας που ο Σίσι δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένος. Η οικογένεια Al-Thani που είναι ιδιοκτήτρια του Κατάρ και δεν κάνει εκλογές όμως δεν τους πειράζει. Και όλο τους ζητάνε να έρθουν εδώ να κάνουν επενδύσεις. Μα θέλουμε τα λεφτά καθεστώτων όπως αυτό του Κατάρ? Δεν είμαστε δημοκράτες? Θέλουν ο Χατζηστεφάνου και ο Καζάκης να κάνει το Κατάρ επενδύσεις στην Ελλάδα? Δεν τους πειράζει που στο Κατάρ δεν υπάρχει το φαινόμενο 'εκλογές'?

Στο παρακάτω άρθρο του με τίτλο ‘Άντε Γαμήσου Εργατιά’, ο Άρης Χατζηστεφάνου, άλλος μεγάλος πατριώτης, εξηγεί πόσο ηλίθιοι είναι οι λαοί που προτιμούν τις αλυσίδες τους όπως λέει. Φέρνει διάφορα παραδείγματα για να δείξει την ηλιθιότητα των λαών. Λέει λοιπόν αυτολεξεί στην έκτη παράγραφο του άρθρου του για να αποδείξει την ηλιθιότητα των λαών:

Χιλιάδες Αιγύπτιοι, που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη επανάσταση της πλατείας Ταχρίρ, υποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς την ανατροπή της πρώτης δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης από τη στρατιωτική χούντα’.Πόνος λοιπόν και για τον Άρη Χατζηστεφάνου που ανατράπηκε ο μεγάλος δημοκράτης Μόρσι των Αδελφών Μουσουλμάνων που ευαγγελίζονται την εφαρμογή του Ισλαμικού νόμου (Σαρία). Να προσθέσω ότι και ο Δημήτρης Καζάκης, και ο Άρης Χατζηστεφάνου, κυκλοφορούν με Ελληνικά διαβατήρια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που από την στιγμή που έκλεισε το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα μέσα στο οποίο κυλάει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, δεν τολμάει να στηρίξει ανοιχτά τον Μόρσι, αλλά αν μπείτε στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή, και γράψετε στο search ‘Μόρσι’, θα δείτε άπειρα σκληρά άρθρα του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Σίσι. Δήθεν επειδή κόπτονται για την δημοκρατία. Παραθέτω ένα, μπορείτε να βρείτε πολλά, όλα δίνουν έμφαση στο ότι ο Μόρσι ήταν δημοκρατικά εκλεγμένος (για τα δισεκατομμύρια που του έδωσε το Κατάρ μόκο), ενώ ο Σίσι είναι δικτάτορας.Χωρίς να μας έχουν όμως πει ποτέ αν τους πειράζει ότι στο Κατάρ δεν γίνονται ποτέ εκλογές. Ούτε μας έχουν πει ποτέ για την σχέση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με το Κατάρ και τον ISIS.  Μόνο τους Αμερικανούς κατηγορούν οι δημοσιογράφοι των Ελλήνων εφοπλιστών-μιντιαρχών για τον ISIS και τους Τζιχαντιστές του. Το Κατάρ δεν το έχουν ακούσει ποτέ.

Θα μου πείτε γιατί η ΝΔ δεν λέει αυτά που λέω εγώ. Γιατί σίγουρα και στην ΝΔ έχει ‘συμπάθειες’ το Κατάρ. Επίσης αν αυτά που λέω εγώ τα πουν στα κανάλια, το λιγότερο θα τους εξαφανίσουν τηλεοπτικά. Το περισσότερο θα τους στείλουν την 17 Νοέμβρη, την 35 Δεκέμβρη ή κάτι κακό τέλος πάντων. Εδώ φοβάμαι εγώ που τα λέω στο Facebook. Που να τα πουν αυτοί στα κανάλια?

Δεν σκότωσαν τον γαμπρό του Μητσοτάκη τον Μπακογιάννη? Δεν σκότωσαν τον Τζώρτζη Αθανασιάδη που ήταν ο διευθυντή της Βραδυνής, της εφημερίδας που ασκούσε την σκληρότερη κριτική στο ΠΑΣΟΚ? Ελπίζω ότι με αυτούς που τα γράφουν στο Facebook δεν θα ασχοληθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου