Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Thomas Woods για τους Διανοούμενους

Thomas Woods για τους Διανοούμενους :

“Οι γραφειοκράτες πάντα προσέχουν τους εαυτούς τους πολύ περισσότερο από εμάς. Δεν είναι περίεργο όμως ότι μας πείθουν ότι μας είναι τόσο απαραίτητοι? Πως το καταφέρουν αυτό?

Σύμφωνα με τον Murray Rothbard αυτή είναι η δουλειά των διανοουμένων. Οι διανοούμενοι έχουν μία ειδική σχέση με το κράτος, και πολύ συχνά χρηματοδοτούνται άμεσα από αυτό. Είναι λοιπόν δική τους ευθύνη να μας πείθουν για το πόσο χρήσιμοι μας είναι οι γραφειοκράτες”.

Thomas Woods για Κρατικές και Ιδιωτικές Υπηρεσίες :

“Ήμουν με έναν φίλο στη Νέα Υόρκη, και παραβίασαν το αυτοκίνητο του και του έκλεψαν κάποια πράγματα. Ένας αστυνομικός έτυχε να περνάει εκείνη την ώρα και τον σταματήσαμε. Μας είπε ότι ήταν πολύ κρίμα, ότι θα έπρεπε να το αναφέρουμε, και στην συνέχεια έφυγε.

Τι είδους εξυπηρέτηση ήταν αυτή? Και όμως την θεωρούμε φυσιολογική. Έχουμε διδαχθεί να θεωρούμε αυτή την ποιότητα εξυπηρέτησης από το κράτος ως φυσιολογική. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί.

 Θέλουμε να είναι όλα στην εντέλεια και διαμαρτυρόμαστε ακόμη και για την πιο μικρή λεπτομέρεια. Έχουμε διδαχθεί να είμαστε πολύ επιεικείς με τις κρατικές υπηρεσίες και πολύ αυστηροί με τις ιδιωτικές”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου