Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Καραντζαφέρης-Γεωργιάδης

Πολύ διαφωτιστικό βιντεάκι, με τον Καρατζαφέρη να λέει από το 12.30 μέχρι το 13.30, ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, αλλά έφυγε από τον πατριωτικό χώρο και έγινε φιλελεύθερος.


Τι εννοεί ο Καρατζαφέρης όταν λέει ‘πατριωτικό’χώρο? Εννοεί τον εθνικοσοσιαλιστικό χώρο, γιατί όπως έχω ξαναπεί η ΝΔ έχει τις ρίζες της στον εθνικοσοσιαλισμό, και είναι απαραίτητο να απενοχοποιήσουμε τον εθνικοσοσιαλισμό αν θέλουμε να έχουμε πολιτική σκέψη.

Ο Χίτλερ όπως έχω ξαναπεί δεν σκότωνε Εβραίους επειδή ήταν εθνικοσοσιαλιστής. Τους σκότωνε επειδή ήταν αντισημίτης. Ο Χίτλερ δεν σκότωνε κομμουνιστές επειδή ήταν εθνικοσοσιαλιστής. Τους σκότωνε επειδή ήταν αντικομμουνιστής. Ο Χίτλερ δεν σκότωνε μαύρους επειδή ήταν εθνικοσοσιαλιστής. Τους σκότωνε επειδή ήταν ρατσιστής.

Υπάρχουν εθνικοσοσιαλιστές στο Ισραήλ, υπάρχουν εθνικοσοσιαλιστές σε Αφρικανικές χώρες, υπάρχουν εθνικοσοσιαλιστές παντού. Όλοι αυτοί αποφεύγουν τον όρο ‘εθνικοσοσιαλιμός’, επειδή ο κόσμος έχει συνδυάσει αυτή την λέξη με τους Ναζί.. Αντί να μιλάνε λοιπόν για εθνικοσοσιαλισμό, μιλάνε απλά για ‘πατρίδα’+ ‘λαός’, που είναι η ουσία του εθνικοσοσιαλισμού, αντί να μιλάνε για την ‘διεθνή εργατική τάξη’ των κόκκινων σοσιαλιστών.

Όλη αυτή η πολιτική κατεργαριά ντύνεται με την περιγραφή ‘δεξιά--αριστερά’, ώστε ο κόσμος να αντιλαμβάνεται τον κόκκινο και μαύρο σοσιαλισμό ως τα δύο άκρα, και να μην αντιλαμβάνεται ότι στην πραγματικότητα τα δύο άκρα είναι ‘σοσιαλισμός’ και ‘φιλελευθερισμός’.

Είναι τελείως ανόητο να χαρακτηρίζεις ιδεολογικούς χώρους ως ‘αριστερά’ και ‘δεξιά’, αφού ένας ιδεολογικός χώρος εξορισμού αναφέρεται σε κάποια ιδεολογία, και οι όροι ‘αριστερά’ και ‘δεξιά’ δεν έχουν ιδεολογικό περιεχόμενο. Μόνο η περιγραφή ‘σοσιαλισμός (ισότητα)’ και ‘φιλελευθερισμός (ελευθερία)’ μπορεί να περιγράψει με ακρίβεια τα δύο άκρα του πολιτικού άξονα.

Κατά την άποψη μου ο διαχωρισμός ‘δεξιά’ και ‘αριστερά’ είναι το μεγαλύτερο τρικ που έχουν εφεύρει ποτέ οι μαύροι και κόκκινοι σοσιαλιστές για να θάβουν τον φιλελεύθερο χώρο. Ένα τρικ που αποδέχονται και οι δύο παρά τις μεταξύ τους διαφορές.

Γι’αυτό και όταν ακούτε τους κόκκινους σοσιαλιστές, που όλοι αποκαλούμε αριστερούς, να λένε προς τους εθνικοσοσιαλιστές της ΝΔ ‘μα οι συνταγματάρχες στην επταετία, αλλά και ο Καραμανλής πριν και μετά, έκαναν κρατικοποιήσεις κτλ’, οι μαύροι σοσιαλιστές της ΝΔ σκύβουν το κεφάλι, γιατί δεν θέλουν να πουν ‘μα εθνικοσοσιαλιστές ήταν, τι περιμένατε να κάνουν’?

Σήμερα, ένα κομμάτι της ΝΔ, που εκφράζεται από τον Γεωργιάδη, τον Χατζηδάκη, τον Μητσοτάκη, τον Κεφαλογιάννη, την Ασημακοπούλου, την Πιπιλή, αλλά και από άλλους, είναι ο πιο φιλελεύθερος πολιτικός χώρος της Ελλάδας, και παραδόξως συστεγάζεται με το εθνικοσοσιαλιστικό κομμάτι της ΝΔ λόγω των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα.

 Ο Θάνος Τζήμερος που θα μπορούσε να εκφράσει έναν πραγματικά φιλελεύθερο χώρο, έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στους αριστερούς δημοσιογράφους που τον χτυπάνε αλύπητα, και σε πολλά από τα στελέχη του που προέρχονται από την αριστερά, και φιλοδοξούν αλλά και έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό, να κάνουν τη ΔΗΞΑ να μοιάζει με ένα ποτάμι, που δεν έχει όμως την βοήθεια από τα ΜΜΕ που έχει το ποτάμι, αφού ο Θάνος Τζήμερος σε αντίθεση με τον Θεοδωράκη δεν είναι αποδεκτός από τα Ελληνικά ΜΜΕ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου